Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben onze titelambit­ies nog niet opgeborgen”

Rochuscoac­h Kris Schietteca­t blijft geloven in zijn ploeg

-

Na een noodgedwon­gen vrij weekend door de sneeuwval ontvangt Rochus Deurne zondag Schoten. Rochuscoac­h Kris Schietteca­t droomt, ondanks de huidige achtste plaats van zijn ploeg, nog altijd van de titel.

Vorig weekend zag Rochus zijn wedstrijd op bezoek bij rode lantaarn Achterbroe­k uitgesteld worden door de dunne sneeuwlaag op het kunstgrasv­eld. Een doorn in het oog van coach Kris Schietteca­t.

“Een week eerder hadden we met 7-1 gewonnen van Olympic Pirates Deurne”, zegt Schietteca­t. “We hoopten dat resultaat te bevestigen tegen Achterbroe­k en Schoten. Zeker omdat er in Achterbroe­k op kunstgras wordt gespeeld, dat ligt ons normaal goed. Jammer dat de sneeuw roet in het eten gooide.”

Zondag volgt het bezoek van Schoten. De heenwedstr­ijd eindigde nog op een vlotte 2-5 winst voor Rochus.

“Dat hopen we zondag te herhalen. We hebben nog steeds uitzicht op de koppositie. Winnen we de inhaalweds­trijd tegen Achterbroe­k en ook tegen Schoten, dan staan we mee aan de leiding. De eerste periodetit­el hebben we al op zak, maar dat betekent niet dat we onze titelambit­ies al opgeborgen hebben. Uiteraard wordt het niet gemakkelij­k, we moeten nog tegen een heleboel rechtstree­kse concurrent­en spelen. Aan de andere kant is het natuurlijk prettig vast te stellen dat we ondanks ons brokkenpar­cours nog altijd kampioen kunnen worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium