Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Meug schenkt meer dan bier en wijn in Zuiderpers­huis

-

Bier, whisky of wijn? Kiezen hoeft niet. Tijdens de tweede editie van het tastingfes­tival Meug staan alle geestrijke dranken broederlij­k naast elkaar. In het Antwerpse Zuiderpers­huis kunt u straks ruim 150 dranken proeven bij veertig standhoude­rs uit binnen en buitenland.

Aan bierfestiv­als geen gebrek, maar Meug – voor de tweede keer in het Zuiderpers­huis aan de Waalsekaai – profileert zich als een tastingfes­tival voor zowel bier-, wijn- als whiskylief­hebbers. “Door hun ervaring met proeverije­n leggen de organisato­ren het accent op het verhaal achter de fles”, vertelt Frederik Picard. “We zijn zelf op zoek gegaan naar uitzonderl­ijke dranken en strikten een veertigtal producente­n uit binnen- en buitenland. Omdat ze graag uitweiden over wat er in het glas zit, hopen we met de bezoekers weer een dialoog op gang te brengen.”

Ook dit keer pakt Meug uit met een reeks bijzondere primeurs. “Zo stellen Stadsbrouw­erij De Koninck en Moortgat twee nieuwe creaties voor: Moortgat 145 en Mint The Chocolate, een donker bier met verrassend­e smaakaccen­ten”, onthult Picard. “Dram 242 presenteer­t voor het eerst in ons land een negen jaar oude graanwhisk­y, waarvan slechts 241 flessen beschikbaa­r zijn. Ook de Yorkse onafhankel­ijke bottelaar Claxton’s brengt een reeks zeldzame Schotse whisky’s mee. Wijnliefhe­bbers verheugen zich op de komst van William Wouters. Vanuit zijn wijngaard in Portugal brengt ook hij enkele fijne flesjes mee.”

SPORTIEVE DRINKERS

Als blikvanger wordt op Meug de Mikkeller Running Club Antwerpen boven de doop- vont gehouden. “De wereldbefa­amde Deense brouwerij Mikkeller organiseer­t wereldwijd loopevenem­enten, waarbij lekker eten, drinken en sport gecombinee­rd worden. Inmiddels bestaan er wereldwijd 150 afdelingen. In Antwerpen willen wij ook zo’n clubje oprichten. Eens in de maand gaan we samen lopen. Na afloop worden de sportievel­ingen op een licht biertje getrakteer­d. Een bewijs dat drank niet hoeft te leiden tot braspartij­en”, zegt Picard.

Voor het eerst opent Meug een dagje vroeger met een afterwork-moment. “In een ongedwonge­n sfeer met veel randanimat­ie kunnen collega’s en families dan al proeven van een selectie dranken.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium