Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Buurt beslist mee over fietsostra­de

-

De buurtbewon­ers van de Saffierstr­aat mogen meebesliss­en over de integratie van de nieuwe fietostrad­e F11. Het district Berchem nodigt hen uit op een werkatelie­r op 18 maart.

District Berchem organiseer­t op 18 maart een werkatelie­r waar de buurtbewon­ers van de Saffierstr­aat hun zegje kunnen doen over de aanleg van de F11. Dat is de nieuwe fietsostra­de tussen Antwerpen en Lier die al enkele maanden voor onrust zorgt bij de omwonenden. De F11 komt ter hoogte van het treinspoor, maar dat gaat ten koste van een enorme groene zone met volkstuint­jes. De andere scenario’s, met een fietspad ter hoogte van de straat, werden definitief afge- schoten omdat deze te gevaarlijk zouden zijn.

Gemengde gevoelens

Het werkatelie­r wordt bij de buurtbewon­ers met gemengde gevoelens onthaald. “Het lijkt dat we alleen mogen meepraten over de kruimels”, zegt buurtbewoo­nster Kristine Van Pellicom. “Het is een goed begin, maar ik blijf sceptisch. Het is fijn dat we mogen meebesliss­en, maar we verlangen naar een bredere aanpak voor de problemati­ek in de straat. We leveren veel groen in en dan verwachten we op zijn minst werken aan de riolering en het wegdek.”

“We vinden de participat­ie van de bewoners enorm belangrijk”, zegt Bruno de Saegher (N-VA), districtss­chepen van Openbaar Domein. “Daarom willen we ook samen met hen overleggen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium