Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ronn Moss komt aan Belgische kust wonen

-

De Amerikaans­e acteur Ronn Moss (64), bekend als Ridge uit

The Bold and the Beautiful, komt vier maanden in ons land wonen. Zijn management heeft een plek gevonden waar hij in “alle vrijheid en privacy” kan verblijven. Geen hotel, maar een volwaardig­e woning aan de Belgische kust.

Gisteren verklapte actrice Myriam Bronzwaar in deze krant al dat Ronn Moss te zien zal zijn in Brasschaat­se Huisvrouwe­n. Dat toneelstuk wordt speciaal voor hem gemaakt door scenarist Jeroen Maes.

De acteur kwam sowieso al naar Vlaanderen om van begin juli tot eind augustus mee te spelen in een revue met komiek Luc Caals in Blankenber­ge: Den Bolle and

the Beautiful. “Daardoor kregen wij het idee om hem te vragen voor Brasschaat­se Huisvrouwe­n”, zegt Maes.

“Ik dacht dat hij dat nooit zou zien zitten. Ik kon hem ook nog geen scenario voorleggen – dat ben ik nu aan het schrijven. Maar het uitgangspu­nt overtuigde hem direct: vijf vrouwen uit de hogere kringen in Brasschaat overbluffe­n elkaar met activiteit­en. Dat een van hen een internatio­nale gast als Ronn zou uitnodigen, had niemand verwacht.”

Drie ‘Thuis’actrices

Naast Myriam Bronzwaar spelen haar Thuis- collega’s Leen Dendievel en Kadèr Gürbüz de vrouwelijk­e hoofdrolle­n. De “glamoureuz­e komedie” zal in september en oktober door Vlaanderen reizen. Mogelijk zal ook een verblijfpl­aats voor de Amerikaan worden gezocht in Antwerpen, waar de repetities en de eerste voorstelli­ngen plaatsvind­en.

Moss vergaarde zijn bekendheid dankzij de soap The Bold and the

Beautiful , waarin hij van 1987 tot 2012 de rol van Ridge Forrester speelde. Hij komt graag naar Vlaanderen, klinkt het in zijn entourage. Hij speelde eerder al een gastrol in de VTM-soap Familie en hij zong al met De Romeo’s.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium