Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Heeft Sven Nys een strategie?

-

Voor mij eindigt het seizoen zondag in Oostmalle. Mooie wedstrijd, een klassieker, vaste afspraak voor crossers en het crosspubli­ek. Wordt het een van de laatste wedstrijde­n van Tom Meeusen in de trui van Telenet-Fidea? Dat valt nog af te wachten, maar dat de breuk er zit aan te komen, staat in de sterren geschreven. Mag ik dat jammer vinden? Ja toch! Het eerste contract met Telenet kwam er omdat ik voor het team reed. De verlenging van het sponsorcon­tract kwam er met Tom Meeusen en Eli Iserbyt als belangrijk­ste argumenten. Voor mij was na mijn carrière geen plaats meer, Eli Iserbyt heeft nog voor de start van dit seizoen voor de vlucht vooruit gekozen en nu is er voor Tom Meeusen blijkbaar ook geen plaats meer. Ik weet niet wat ik daarvan moet den- ken. Heeft Nys een strategie? Mij is het een raadsel. Hij maakt een Nederlande­r kopman van een team met een op en top Vlaamse sponsor. Die vraag kan je ook stellen bij Beobank - Corendon en Mathieu van der Poel. Maar we mogen toch zeggen dat Mathieu in de perceptie minder een Nederlande­r is dan Lars. En bovendien is Corendon een cosponsor die ook op de Nederlands­e markt actief is. Lars van der Haar is uiteraard geen slecht renner, maar qua popularite­it is Tom Meeusen de renner die het duo Van der Poel – Van Aert het dichtst benadert. Zo iemand laat je niet vertrekken. En de manier waarop? Je kopman als allerlaats­te uitnodigen voor een gesprek, dat doe je niet. Als Sven had gewild, dan had hij Tom Meeusen altijd aan boord kunnen houden.

Ik kan mij niet voorstelle­n dat de beleidsmen­sen van Telenet blij zijn met deze gang van zaken. En dat verontrust me, want Telenet is momenteel met voorsprong de belangrijk­ste partner van de veldritwer­eld. Als sponsor van een team en twee klassement­en kan de veldritwer­eld zich een exit van het bedrijf uit de veldritspo­rt niet permittere­n. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat dit niet de achterligg­ende strategie is.

Ik twijfel niet aan de capaciteit­en van Sven, maar ik heb de voorbije maanden, als manager van Steylaerts-Verona, grote ogen getrokken. Een team runnen valt niet te vergelijke­n met zelf fietsen. Ik begrijp nu beter de beslissing­en waar ik vroeger lastig over deed. Ik kan alleen maar hopen dat Sven snel tot dezelfde inzichten komt.

 ??  ?? Gewezen wereldkamp­ioen Bart Wellens trotseert elke week weer en wind en ontleedt voor u elke beweging in het veld.
Gewezen wereldkamp­ioen Bart Wellens trotseert elke week weer en wind en ontleedt voor u elke beweging in het veld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium