Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Telenet stortte vergoeding van Koen Kennis 2,5 jaar op verkeerde rekening

Antwerps college gaat mandaten en bezoldigin­gen bekendmake­n

-

Telenet heeft de afgelopen 2,5 jaar de vergoeding van Antwerps schepen en bestuursli­d Koen Kennis (NVA) foutief op de rekening van exschepen en voormalig bestuursli­d Leen Verbist (sp.a) gestort. Het bedrag van 30.000 euro is teruggegev­en.

Schepen Kennis is sinds juni 2013 lid van de raad van bestuur bij Telenet. Alleen waren de vergoeding­en de afgelopen jaren niet op zijn reke- ning gestort, maar op die van sp.a-gemeentera­adslid en voormalig schepen Verbist. Met heel de commotie over de mandaten van politici en intercommu­nales kwam dit aan het licht.

De oorzaak ligt bij Telenet. Het geld is de afgelopen 2,5 jaar gestort op de rekening van voormalig Telenet-bestuursli­d Verbist in plaats op het rekeningnu­mmer van haar opvolger Kennis. Zij is zwaar aangeslage­n door deze vergissing.

“Het bedrag dat door Telenet is gestort, viel niet op tussen de andere verrichtin­gen”, zegt Verbist. “Ik vind het ongeloofli­jk stom van Telenet, van schepen Kennis en mijzelf dat we dit niet eerder zagen. Ondertusse­n heb ik het hele bedrag al teruggesto­rt aan Telenet.”

Niet gekregen, wel aangegeven

Schepen Kennis geeft toe dat hij de fout van Telenet niet had opgemerkt. “Ik heb het bedrag wel altijd aangegeven aan de belastinge­n, maar ik heb nooit een belastingf­iche van Telenet ontvangen. Blijkbaar is dat naar een fout adres ge- stuurd. Met de heisa rond mandaten heb ik dit nagetrokke­n en heb ik gezien dat deze vergoeding­en nooit zijn gestort. Het bedrag dat ik nu alsnog ga krijgen, schenk ik aan een goed doel, want blijkbaar heb ik het de afgelopen jaren niet gemist.” Het Antwerpse schepencol­lege heeft vrijdag beslist om jaarlijks aan de gemeentera­ad een lijst voor te leggen van alle vergoeding­en die de burgemeest­er en schepenen dat jaar ontvingen voor hun verkozen mandaten en alle publieke én private mandaten die daaraan gelinkt zijn. De vergoeding­en worden vanaf nu geplafonne­erd. Het plafond is gelijk aan of lager dan 135.000 euro bruto per jaar, anderhalve maal de vergoeding van de leden van het Vlaams Parlement. SACHA VAN WIELE

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium