Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is de reden waarom we geen leider zijn”

FC Merksemtra­iner Jan Lemmens ziet zijn ploeg veel te veel kansen de nek omwringen

- (bdw)

Geen blije gezichten gisteren na het gelijkspel tussen FC Merksem en Kalmthout. Met het punt schieten geen van beide ploegen veel op in de strijd voor de eindrondet­ickets. Kalmthout leek lange tijd op een diefje met de zege aan de haal te gaan. Maar een knap afstandssc­hot van de ingevallen Depret zorgde voor het 22 gelijkspel.

“Dit is de reden waarom we geen leider zijn”, maakte FC Merksemtra­iner Jan Lemmens duidelijk. “We hadden de hele wedstrijd overwicht, zelfs nadat we op achterstan­d kwamen. Kalmthout scoorde twee doelpunten uit de enige twee kansen die het afdwong. En daar was dan ook nog eens een strafschop bij. Wij hebben echter veel nodig om te scoren. Voor de winterstop waren we al de minst productiev­e ploeg en nadien was er slechts een klein beetje beterschap. Gelukkig staat onze verdedigin­g nog altijd op punt. Uiteindeli­jk moeten we nog tevreden zijn met dit ene punt. Dit puntenverl­ies hebben we volledig aan onszelf te danken. Benutten we de kansen, dan winnen we de- ze wedstrijd altijd. Voor de pauze moet het altijd 2-0 zijn, maar de strafschop van Aerts was te nonchalant getrapt. Ik hamer er altijd op dat de speler op wie de strafschop­fout gemaakt wordt, de strafschop niet mag nemen. Die afspraak waren de spelers blijkbaar vergeten. Ik kan alleen maar hopen dat we de komende weken hetzelfde niveau aanhouden en zo toch dat ticket voor de eindronde kunnen afdwingen.”

Bij Kalmthout besefte doelpunten­maker Dimitri Schurmans dat zijn ploeg tevreden mocht zijn met punt. “We verdienden de zege niet echt, maar als je tot in de slotfase een 1-2-voorsprong te pakken hebt, dan hoop je uiteraard op de volle winst. Daarmee hadden we een mooie zaak gedaan. Maar dit gelijkspel is uiteraard niet slecht. Wij waren gewoon efficiente­r, terwijl Merksem de kansen niet benutte. Voor mij waren het pas mijn eerste doelpunten van dit seizoen. Vorige week scoorde ik al een eerste keer, nu breng ik mijn totaal op drie. Wij willen graag een eindrondep­laats versieren, maar voor die plaatsen zijn er nog heel wat kandidaten”, aldus Schurmans.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Wesley Aerts van FC Merksem draait weg bij Bart Verhoeven van Kalmthout. De twee eindrondek­andidaten hielden het bij een 22 gelijkspel.
FOTO TOM GOYVAERTS Wesley Aerts van FC Merksem draait weg bij Bart Verhoeven van Kalmthout. De twee eindrondek­andidaten hielden het bij een 22 gelijkspel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium