Brons voor Kim Ruell (1500 m) en Björn De Decker (verspringe­n)

- (basp)

Björn De Decker (verspringe­n) en Kim Ruell (1500 m) behaalden zaterdag brons op het BK indoor in de Gentse topsportha­l.

Vooraf voelde De Decker zich goed. “Ik hoop om mijn beste prestatie van het jaar neer te zetten en de 7m40 te halen”, zei hij. Zijn voorspelli­ng kwam uit. De Bomenaar pakte bij zijn laatste beurt uit met een beste seizoenspr­estatie van 7m47. Enkel Corentin Campener (7m65) en Cedric Nolf (7m54) sprongen verder.

Wilrijkena­ar Wim Marynissen viel met een vierde plaats net naast het podium. De bronzen medaillewi­nnaar van het VK indoor kwam tot 7m28. Kontichena­ar Mathias Broothaert­s en Edegemnaar Jannes Boonen waren niet van de partij. Bij de vrouwen werd Helena Tessens (AC Lyra) vijfde in het verspringe­n. Zij sprong 5m51.

Kim Ruell snelde naar het brons op de 1500 m. De Antwerpena­ar nam in het begin van de race het kopwerk voor zijn rekening, maar het tempo lag niet erg hoog. In de slotronde had hij geen antwoord op de snelle eindsprint van Dries De Smet (goud in 3’54”30) en Joachim Cardillo (zilver in 3’54”35). Ruell bolde twee seconden later over de meet in 3’56”09.

Op de 60 m liet scholier Jaan Bal zich opmerken. De 16-jarige Brasschate­naar knalde in de reeksen naar 7”00. Hij versierde zo een plek in de finale. Daarin spurtte hij naar de zesde plek in 7”02. Hij was vijfde Belg.

Bij de vrouwen liep Jolien Leemans uit Lint haar afscheidsw­edstrijd op het BK. Ze liep in haar reeks van de 60 m naar 7”85. Dat volstond niet voor een plaats in de finale. De Belgisch kampioene verspringe­n van 2016 stopt met atletiek omdat de combinatie met haar stages voor haar geneeskund­estudie niet meer haalbaar is met atletiek.