Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als dit op beeld staat, heeft Seth een probleem”

Koen Persoons weer kop van Jut na elleboogin­cident met S eth De Witte

- YANNICK DE BOECK, THOMAS STANDAERT

Lokeren kon tegen een sterk Malinwa de prima prestatie tegen Club Brugge niet herhalen. Voor exMechelaa­r Koen Persoons werd het alweer een avondje bekvechten met het thuispubli­ek. Aanleiding was een duel met Seth De Witte.

Een duel tussen KV Mechelen en Lokeren zou niet compleet zijn zonder het jaarlijkse robbertje bekvechten tussen de thuisaanha­ng en hun voormalige poulain. Ook zaterdagav­ond was het niet anders. Na een duel met Seth De Witte, die hem met zijn linkerelle­boog licht raakte, bleef Persoons voor dood liggen, om vervolgens kokend van woede verhaal te halen bij De Witte en scheidsrec­hter Boterberg.

“Ik ben niet het type dat zo reageert als er écht niets aan de hand is”, vertelde Persoons na afloop. “Juist na de fase overdrijf je misschien een beetje, maar feit is dat hij een duidelijke beweging met zijn elleboog maakte richting mij . Dat moet hij toch niet doen? Gelukkig raakte hij me niet volledig, of het had veel erger kunnen aflopen.”

“De scheidsrec­hter gaf aan dat hij het niet gezien had, maar dat als er iets aan de hand was, andere personen zullen oordelen op basis van de tv-beelden. Dat zei ik ook tegen Seth: Als dit op beeld staat, heb je een probleem. Maar hij ontkende alles.”

De Witte zelf was zich inderdaad van geen kwaad bewust en minimalise­erde het akkefietje.

“Ik heb niets gedaan”, reageerde De Witte. “Met zijn reactie probeerde Koen me nog te destabilis­eren. Ik geef hem geen ongelijk, alle middelen zijn goed om terug in de match te komen. Ik zou hier alleszins geen spel van maken. Er is niets gebeurd.”

‘Grapje’ op grote scherm

Persoons werd na die fase alweer kop van Jut bij het Mechelse publiek, dat hem – gelukkig ludiek – op de korrel nam. Op het grote scherm in het stadion suste men Persoons met een woordgrapj­e: “Neem het niet persoons-lijk”. Lokerentra­iner Kristinsso­n vond het niet kunnen, de middenveld­er zelf kon er wel om lachen en deinsde er niet voor terug om het spelletje mee te spelen. Hij stak twee vingers op, verwijzend naar zijn bekersucce­ssen bij Lokeren, die hij bij Malinwa nooit haalde.

“Het is hier al erger geweest. Zolang het ludiek blijft, kan ik er wel mee leven. Ik heb er ook geen problemen mee, maar zij moeten dan ook aanvaarden dat ik reageer. Ik pakte twee bekers en speelde drie keer Play-off 1 nadat ik bij Mechelen vertrok. Ik heb hier drie seizoenen gespeeld en ben intussen zeven jaar weg. Het feit dat ze me nog niet vergeten zijn, wil toch zeggen dat ik toen een goede indruk heb nagelaten. ( grijnst) Of ik een boete vrees omdat ik hen uitdaagde? Dat hoort er dan maar bij zeker?”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Koen Persoons gaat verhaal halen bij de ref, maar die heeft niets gezien. Volgens De Witte (onder) is er niets gebeurd.
FOTO'S PHOTO NEWS,
ISOSPORT, RR
Koen Persoons gaat verhaal halen bij de ref, maar die heeft niets gezien. Volgens De Witte (onder) is er niets gebeurd. FOTO'S PHOTO NEWS, ISOSPORT, RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium