Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eupen verzekert behoud en viert carnaval na laat doelpunt

-

Eupen viert carnaval! Mooi was het allemaal niet tegen Kortrijk, maar ach, wat maakt het: de Panda's zijn zo goed als zeker gered. Als wildemanne­n renden Condom en zijn team het veld op na het laatste fluitsigna­al van Boucaut. Die had hen een handje geholpen met de uitsluitin­g voor Van Loo een kwartier voor tijd. Luttele minuten later volgde het verlossend­e doelpunt van Wague na een vrije trap op de rand van de zestien. Met dat doelpunt was de rest van dat flauwe kijkstuk aan de Kehrweg ook meteen vergeten.

Met negen punten voorsprong op Moeskroen en nog drie matchen te spelen zijn de Panda's 99,9 procent zeker van het behoud. Een hele prestatie. “Er valt vandaag enorm veel druk van de schouders van mijn ploeg”, vertelde coach Jordi Condom. “We zijn nog niet helemaal zeker en dus moeten we respect blijven tonen voor de andere teams, maar deze zege geeft ons een zekere rust.” De stuntzege op Gent vorige week zorgde na enkele moeilijke weken voor een vertrouwen­sboost. En die was broodnodig. “Er heerste de laatste tijd een mix van stress en mentale vermoeidhe­id bij mijn spelers, maar ze hebben deze match goed aangepakt”, gaf een tevreden Condom nog mee.

Ook verdediger Siebe Blondelle was zichtbaar opgelucht na de levensbela­ngrijke zege. “Het blijft rekenen en tellen, maar dit doet heel veel deugd”, reageerde de West-Vlaming. “Na de wedstrijde­n zagen we dat Moeskroen verloor, dus de resultaten zitten mee. Al was het zelf geen goede wedstrijd vandaag.” Dat laatste telde kort na de wedstrijd echter niet meer. Een feestje om het behoud was meer op zijn plaats. “Er gaat vanavond zeker gevierd worden”, knipoogde Blondelle .(

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Lokale held Wague viert met de fans..
FOTO PHOTO NEWS Lokale held Wague viert met de fans..

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium