Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Geen spanning, ik ken mijn kwaliteite­n”

Stephen Buyl krijgt nog eens basisplaat­s en scoort meteen

- STIJN DRUANT

Antwerpcoa­ch Wim De Decker kon in Roeselare geen beroep doen op de geblesseer­de Joeri Dequevy. Zo kreeg de meer dan hem lief is aan de bank gekluister­de Stephen Buyl zijn kans. De flankaanva­ller bedankte met de 01. “Leuk, maar we hebben niets in eigen handen.”

“Je zit met een dubbel gevoel na zo’n zege. We moesten winnen, en dat hebben we gedaan. Taak volbracht. Maar we staan nog nergens. Toch willen we voor die zes op zes gaan, om onszelf achteraf niets te hoeven verwijten.”

“Voor de rust was het lastig, maar ik scoorde op het juiste moment. Ik twijfelde niet, daar had ik geen tijd voor”, verwees Buyl naar de knappe doorsteekp­ass van Owusu.

Buyl deed het meer dan verdienste­lijk, dus misschien mag de flankspele­r nog in de basis starten na enkele moeilijke maanden. “Ik wist pas drie uur voor de match dat ik zou starten. Ik voelde geen druk of spanning, want ik ken mijn kwaliteite­n. Of ik nu mijn gram heb gehaald? Ik heb me getoond, verder kan ik daar weinig over zeggen. Of ik frustratie­s uitte na die goal? Wat zou dat helpen?”

“En nu? Tja, Lierse heeft het voordeel, als het wint, is het gedaan voor ons. Ik hoop dat Roeselare het fair zal spelen, en dan weet je nooit. Maar het blijft wel spannend. Ik schat dat Lierse nu toch wel tachtig procent kans maakt. Wij hebben slechts een waterkans, maar die zullen we wel met beide handen moeten grijpen. Als we het niet halen voor de finale, zal dat toch ook persoonlij­k een zware ontgoochel­ing zijn.”

Stephen Buyl ‘‘Lierse maakt nu toch wel tachtig procent kans. Maar wij blijven voor gaan voor die waterkans.’’

 ?? FOTO BELGA ?? Buyl heeft voor de rust gescoord.
FOTO BELGA Buyl heeft voor de rust gescoord.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium