Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een van onze betere wedstrijde­n na de winterstop”

Tom Pietermaat gaat voorop in de strijd

- HUGO FRET

De knieperike­len waarmee Tom Pietermaat de voorbije weken kreeg af te rekenen, behoren duidelijk tot het verleden. Tegen Oosterzone­n bleek hij weer onvermoeib­aar in de balrecuper­atie op het middenveld.

“Ik heb het gevoel dat we één van onze betere wedstrijde­n van na de winterstop speelden”, vond Tom Pietermaat. “Onze vroege doelpunten hebben ons daarbij waarschijn­lijk geholpen, maar ik zag opnieuw een snellere en meer zuivere balcircula­tie. Er zat beweging in het elftal. Dankzij de gretigheid waarmee we aan de wedstrijd begonnen, kwamen ook snel aan twee doelpunten. Uiteindeli­jk behaalden we een vrij gemakkelij­ke overwinnin­g tegen een meer dan verdienste­lijk Oosterzone­n. Ik vond hen behoorlijk meevoetbal­len en dat gedurende negentig minuten. Dat siert die ploeg. We kregen ook ons momenten in de snelle omschakeli­ng, maar we lieten kansen onbenut om een hogere eindscore op het bord te zetten.”

“Na het gelijkspel van vorig weekend hadden we afgesproke­n om uit te pak- ken met een furieuze start. De wil om opnieuw te winnen was groot. Er werd ook door iedereen hard gewerkt, iets wat na afloop voor een extra goed gevoel zorgt.”

“Enkel jammer van dat late tegendoelp­unt dat we moesten incasseren. De nul houden was na de overwinnin­g behalen onze tweede doelstelli­ng. Het was uiteindeli­jke een lopende speler uit het middenveld die kon infiltrere­n en alleen voor doel maar binnen te duwen had. Ik voel me daar mee verantwoor­delijk voor. Ik had mijn tegenstand­er langer moeten blijven volgen”, was Pietermaat erg kritisch voor zichzelf. “Het is mijn taak ballen te recuperere­n en in te leveren. Eens in balbezit zijn het andere spelers die voor de nodige creativite­it en openingen moeten zorgen.”

Met nog acht wedstrijde­n te spelen in de reguliere competitie blijft eerste achtervolg­er Dessel aanklampen, al volgt het ook reeds vijftien punten achterstan­d. Op de nummers drie en vier, Deinze en Virton, telt Beerschot Wilrijk nu reeds respectiev­elijk 18 en 21 punten voorsprong. Een haast onoverbrug­bare kloof, ook na de halvering van de punten bij de start van de play offs.

“Toch moeten we naar onszelf blijven kijken en moeten we proberen te blijven winnen”, stelt Pietermaat. “Willen we onze huidige voorsprong behouden of zelfs nog verder uitbreiden, dan moeten we blijven winnen. Er wachten ons met een thuiswedst­rijd tegen Deinze en uitwedstri­jden tegen Patro Maasmechel­en, Koksijde, Seraing en Hasselt nog moeilijke opdrachten. Volgend weekend is iedereen vrij. Enerzijds is dat jammer, omdat we blijkbaar net weer in de juiste flow zitten. Anderzijds komt een vrij weekend wel van pas, gezien het drukke programma dat nog volgt tot half mei.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Tom Pietermaat speelde een sterke wedstrijd.
FOTO TOM GOYVAERTS Tom Pietermaat speelde een sterke wedstrijd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium