Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We speelden een zeer slechte tweede helft”

Heist heeft geen overschot tegen verdienste­lijk Eisden

- GEERT FIERENS

Een nieuwe overwinnin­g doet Heist opstomen in het klassement. Maar voor hetzelfde geld was de match geëindigd op een gelijkspel of zelfs een overwinnin­g voor een meer dan degelijk voetballen­d Eisden. Maar Heist pakte de drie punten en staat op een knappe vijfde plaats.

“Voor de rust speelden we nochtans een degelijke wedstrijd”, vond Youssef Challouk. Hij scoorde een knap doelpunt in die eerste helft en brak zo de ban. Door zijn goal had Heist voor de rest van de partij een kleine voorsprong waar het verder op kon teren. “Inderdaad, het was mooi. Knap voorbereid­end werk was dat. Het begon bij Grant die met een mooie voorzet Dethier bediende. Die trok de bal dan voor en daar kon ik aan de tweede paal mijn voet tegen zetten. Ik koos de verste hoek uit om te scoren. Het is mijn elfde in deze competitie. Voor de rust verliep de partij evenwichti­g. We waren de gelijke van Eisden en het spel ging goed op en af. Ik denk dat we de 1-0 aan de rust konden wettigen.” Nadien was het andere koek. Eisden domineerde de tweede helft. Heist mocht wat blij zijn dat het overeind kon blijven. “Dat is ook zo. We kregen de match niet meer onder controle. Op geen enkel moment kregen we iets voor mekaar. We moesten het middenveld ook prijsgeven. De bezoekers werden sterker en wij vonden geen rust meer in ons spel. Het balbezit was in een hoog percentage in het voordeel van Eisden. Nee, we kregen eigenlijk geen poot meer aan de grond. Een verklaring vind ik niet meteen. Maar als Eisden na de rust één keer had gescoord en de match op een gelijkspel was geëindigd had niemand gezegd dat het niet verdiend zou geweest zijn.”

Toch kreeg Patro uit dat overwicht weinig tot geen kansen bij mekaar gevoetbald. “Dat mag ook gezegd worden. Ze waren baas, maar onze keeper Stroobants heeft maar één keer een geweldige redding moeten tonen. Voor de rest waren ze gevaarlijk tot aan de grote rechthoek. Maar buiten die ene kans kan je niet zeggen dat we op andere momenten goed zijn weggekomen.”

Opdracht volbracht dus voor Heist dat nu van een weekje rust kan genieten. “En binnen twee weken trekken we naar Oosterzone­n. Die eerste match van het seizoen herinner ik mij nog heel goed. Het was ook de eerste wedstrijd in deze competitie en mijn eerste bij mijn nieuwe club Heist. Het werd een enorm ontgoochel­ende avond toen. We verloren met 0-3. Dus er valt nog een eitje te pellen met Oosterzone­n.”

 ?? FOTO SMB ?? Challouk zette zijn team op voorsprong in de eerste helft.
FOTO SMB Challouk zette zijn team op voorsprong in de eerste helft.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium