Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gehoopt en gebeden, maar het mocht niet zijn”

Derde slachtoffe­r van ongeval in Katelijne overleden

- THEO DERKINDERE­N

Het zware ongeval van vorige week op de Liersestee­nweg in SintKateli­jneWaver heeft een derde dodelijke slachtoffe­r geëist: Jonatan Van Hecke. De Thomas Morehogesc­hool, waar de jongens studeerden, is in een diepe rouw.

MARTINE TAEYMANS Thomas More hogeschool “Wij begraven deze week drie van onze studenten. Dat is bijna onwezenlij­k.”

Jonatan (21) overleed het voorbije weekend in het universita­ire ziekenhuis van Antwerpen. “Vreselijk. Eerst stierven Joren (Brughman) en Mike (van Rijthoven) bij de klap. Nu Jonatan. We wisten dat hij er heel erg aan toe was. Maar het bericht dat hij overleden is, kwam heel hard aan. Ik heb gehoopt en gebeden dat het goed zou komen. Het heeft niet mogen zijn”, zegt een vriend van de jongeman aangeslage­n.

Ook in de Thomas More-hogeschool is de verslagenh­eid enorm. “Deze week begraven wij drie van onze studenten. Dat is bijna onwezenlij­k. We gaan met onze school door een gitzwarte periode. Iedereen is in diepe rouw”, reageert directeur communicat­ie Martine Taeymans. “En we blijven hopen dat het goed komt met het andere slachtoffe­r, Anton Bodart uit Leuven. Hij ligt nog in het ziekenhuis.”

Iedereen op de school en in de vriendenkr­ing van de slachtoffe­rs leeft ook mee met de bestuurder van de auto, Michael H.

Ook bestuurder is slachtoffe­r

“Op de sociale media zijn er harde reacties en werd er met de vinger gewezen naar H. Maar voor mij en tal van andere vrienden is Michael ook een slachtoffe­r. Dit heeft hij niet gewild. Voor hem is het ook een bijzonder moeilijke periode. Hoe verwerk je zoiets, een auto besturen waarin drie mensen omkomen? Michael zal nooit meer de goedlachse Michael van vroeger zijn”, zeggen vrienden.

“Wij gaan ons best doen om hem zo goed mogelijk op te vangen. En we blijven hopen voor Anton. We branden kaarsjes voor hem en hopen dat het goed komt.”

Vandaag wordt Mike van Rijthoven, het eerste slachtoffe­r van het ongeval, begraven. Morgen wordt zijn boezemvrie­nd Joren Brughman begraven. Beide plechtighe­den vinden in hun woonplaats Wuustwezel plaats. Zaterdag is er de uitvaartpl­echtigheid van Jonatan Van Hecke in Hoeilaart.

Bus naar uitvaarten

Heel wat studenten van de campus De Nayer van de Thomas More-hogeschool in Sint-Katelijne-Waver zullen de uitvaartpl­echtighede­n bijwonen. Vanuit de school zal zelfs een bus worden ingezet.

Heel wat geplande studentenf­eestjes in het Mechelse zijn deze week afgelast. Eind vorige week hielden de studenten een wake voor de slachtoffe­rs van het ongeval.

 ??  ??
 ?? FOTO'S RR, GIL PLAQUET, THEO DERKINDERE­N ?? Jonatan Van Hecke.
FOTO'S RR, GIL PLAQUET, THEO DERKINDERE­N Jonatan Van Hecke.
 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium