Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Maged Samy laat 49 miljoen euro vallen

-

Lierse is zo goed als uit de financiële zorgen. De club bereikte met geldschiet­er Wadi Degla een overeenkom­st om de lening van 24 miljoen euro om te zetten in kapitaal waardoor Wadi Degla dat geld niet meer terug kan opeisen. In 2012 deed het al eenzelfde kapitaalve­rhoging van 25 miljoen euro. Dat wil dus zeggen dat Maged Samy 49 geïnvestee­rde miljoenen niet meer kan terugvrage­n.

Drie jaar geleden beloofde Lierse aan zijn supporters dat het in de toekomst minder afhankelij­k zou worden van haar Egyptische geldschiet­er Wadi Degla en dat krijgt vrijdag een vervolg. Dan wor- den de 24 miljoen euro schulden die de club heeft bij Wadi Degla omgezet in kapitaal. Een genereuze actie van Maged Samy en Wadi Degla, die eerder in 2012 - toen de club werd omgezet in een CVBA - ook al 25 miljoen euro schulden omzette in kapitaal.

Door deze actie is Lierse vanaf volgende week - de omzetting wordt vrijdag betekend - een financieel gezonde club met een positief eigen vermogen van 8 miljoen euro. “Dit samen met een strikt en voorzichti­g beleid, en af en toe een uitgaande transfer voor een aanzienlij­k bedrag zoals die van Masika gisteren, kan Lierse dan op financieel vlak helemaal zelfstandi­g opereren tijdens het seizoen 2017-2018”, aldus de club. Lierse wil hiermee zelfbedrui­pend worden, maar om te kunnen blijven draaien moet het wel af en toe een speler verkopen. Dat deed het gisteren met de transfer van Ayub Masika naar het Chinese Beijing Renhe. Alleen was die transfer op dat moment wel erg ongelukkig, zo zes dagen voor de allesbepal­ende wedstrijd tegen Roeselare. Bovendien is het helemaal vreemd dat die Chinese club in handen is van dezelfde familie die ook... Roeselare in haar portefeuil­le heeft.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium