Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Onze wielerreda­ctie blikt vooruit naar het v oorjaar

-

Wie wordt de renner van het voorjaar?

Wim Vos: Of hij in staat is om absolute topklassie­kers te winnen, zal moeten blijken. Maar als u op zoek bent naar een renner die in elke finale in het Vlaamse voorjaar een prominente rol zal spelen, mag u de naam van Oliver Naesen blind op uw briefje schrijven. Alles heeft Naesen mee. Zijn leeftijd: op zijn 26ste komen zijn topjaren eraan. Zijn staat van dienst: na vorig jaar weten we al dat hij finales kan rijden en winnen. Zijn ploeg: heel AG2R rijdt straks in zijn dienst. En zijn mentalitei­t: Naesen heeft het vrolijke je-m’en-foutisme waar je in het voorjaar een heel eind mee geraakt.

Hugo Coorevits: Ik houd het bij Peter Sagan, de man die al sinds september 2015 in Richmond heel nadrukkeli­jk de scepter zwaait.

Als de dubbele wereldkamp­ioen doet wat hij vorig seizoen deed, dan sneuvelen er een pak records. Het wordt niet alleen een tweestrijd met Van Avermaet. Boonen, maar ook Degenkolb, Kristoff en Vanmarcke komen er opnieuw bij. Net als Gallopin die eindelijk de Vlaamse koersen rijdt.

Jan-Pieter De Vlieger: De naam die het meest door het peloton resoneert: John Degenkolb. Toonde dat hij terug is als sprinter in Dubai en Algarve, en dus dat hij de fysieke problemen en mentale muizenisse­n na de crash van vorig jaar achter zich heeft gelaten. Sympathiek alfamannet­je, erop gebrand om na een verloren jaar weer succes te halen.

Guy Van den Langenberg­h: Ons vertrouwen in Tom Boonen is onwrikbaar. De Kempenaar gaat er nog een spetterend­e afscheidss­how van maken. Of dat gepaard gaat met winst? Helaas, die zekerheid heeft het wielren- nen nooit geboden. Misschien botst hij keer op keer op een snelle Sagan, een gewiekste Van Avermaet of godbetert opnieuw Matthew Hayman. Maar het zal niet beletten dat alle schijnwerp­ers van nu zaterdag tot zondag 9 april op Tom Boonen gericht zullen zijn. Winnen of niet, het voorjaar draait rond Boonen. En we durven er een bescheiden deel van ons spaarboekj­e op verwedden dat Lore de komende maanden een mooie ruiker bloemen zal krijgen. En Tom betaalt niet graag voor bloemen.

Bram Vandecapel­le: Hij lijkt al tien jaar mee te draaien, maar Arnaud Démare is nog altijd maar 25. Na zijn zege in Milaan-Sanremo werd de gamin een man. Begon prima aan het seizoen met twee ritzeges in Bessèges. In de Ronde en Roubaix lijkt het podium nog net te hoog gegrepen. Maar in het openingswe­ekend, Harelbeke en vooral Gent-Wevelgem is hij favoriet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium