Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sportiek Spins wint bek erfinale

Driehonder­d supporters schreeuwen Brasschaat­se ploeg in Duffel naar vlotte zege tegen Charleroi

- (jbr)

Sportiek Spins heeft afgelopen weekend opnieuw geschieden­is geschreven. De inlinehock­eyers uit Brasschaat wonnen in Duffel de finale van de Beker van België tegen de Wolves uit Charleroi met 104.

Al in de eerste periode konden de Spins een voorsprong opbouwen, halfweg wezen de bordjes op 2-5 voor de Brasschate­naren. In de derde periode werd het verschil nog groter gemaakt. Zo begonnen de Spins met een 8-2voorspron­g aan de vierde en laatste periode. Uiteindeli­jk wonnen ze met 10-4. Lars De Bock, Janick De Vylder en Tom Michiels zorg- den elk voor twee doelpunten. De overige vier treffers kwamen van de sticks van Kristof Van Looy, Jef Goetschalc­kx, Rik Goetschalc­kx en Toon Gabriels.

“Dit is een verdiende zege”, zegt Spins-coach Guy Huybrechts. “Onze spelers toonden een grotere wil om te winnen dan de tegenstand­er. Alleen in de vierde periode speelden we nogal zenuwachti­g, maar gelukkig hadden we toen al een mooie voorsprong uitgebouwd. Het is een prachtige avond geworden, zeker ook dankzij de 300 meegereisd­e supporters. Zij zorgden voor een geweldige sfeer in de Duffelse Pollepel.”

En nu de dubbel?

Na de bekerwinst zit Sportiek Spins mooi op schema om de dubbel te pakken, want ook in de competitie staat de Brasschaat­se ploeg er goed voor. Tijdens het weekend van 25 maart speelt Spins de playoffs, na de paasvakant­ie wordt dan de finale afgewerkt. De kans dat daarin de Wolves uit Charleroi opnieuw de tegenstand­er wordt, is zeer reëel. “Maar we moeten eerst die finale halen”, gaat Huybrechts verder. “Ik verwacht ook tegenstand van Eindhoven. Al hebben we in de competitie bij zowel de Wolves als in Eindhoven gaan winnen. Het vertrouwen is er alvast, maar we moeten natuurlijk voorzichti­g blijven.”

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Vreugde bij Sportiek Spins na de bekertriom­f.
FOTO JAN BRYS Vreugde bij Sportiek Spins na de bekertriom­f.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium