Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dat is een w ereld van verschil”

Jens De Paepe hoopt op drie punten van tegen Duffel

- (pni)

Nog een uur hadden Cappellen en Rupel Boom zondag kunnen verder voetballen zonder te scoren. Het was zo’n wedstrijd waarin de verdediger­s baas bleven over de spitsen.

“Er viel inderdaad weinig te beleven”, beaamt Jens De Paepe. “Cappellen hield veel volk achterin en wij vonden geen oplossinge­n. Kansen waren uiterst schaars en dan is 0-0 een logisch resultaat. Ik kan me daar wel in vinden. We pakken vier op zes tegen hen en dat is goed, want Cappellen staat toch onder zijn waarde geklasseer­d.”

De Steenbakke­rs wachten nu bang af wat het sportcomit­é woensdag beslist over de wedstrijd tegen Duffel, toen een lichtpanne bij 3-0 de wedstrijd deed stilleggen. “Ik vrees er toch een beetje voor. Normaal gezien ver- liezen we die match met 0-5. Misschien is het dit keer anders, omdat we al 3-0 voor stonden. Ik hoop alvast dat Duffel zich sportief opstelt. Zij kunnen niet meer zakken of stijgen. Voor hen spelen die drie punten niet zo’n rol. Voor ons maakt het een wereld van verschil. Met drie punten erbij komen we zeer dicht bij de vierde plaats, die waarschijn­lijk recht geeft op de eindronde.”

In tegenstell­ing tot veel andere spelers heeft De Paepe geen contractbe­slommering­en. “Ik tekende vorig jaar meteen voor twee seizoenen en hoef dus niet bij het bestuur op gesprek te komen. Ik denk dat we allebei ook tevreden zijn over de samenwerki­ng. Ik ben aan een vrij constant seizoen bezig. Als we deze kern kunnen behouden en aanvullen met twee à drie gerichte aankopen, speelt Rupel Boom volgend seizoen mee voor de titel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium