Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben t evreden over mijn race”

Olivier Van Hoey wint 10 km in Lier in 31’30

-

Stef Simons (5 km) Olivier Van Hoey (10 km) en Evert Feyaerts (25 km) waren de winnaars op de vierde manche van het Natuurloop­criterium in Lier.

Olivier Van Hoey gaf op de 10 km voor eigen club AC Lyra, een zeer sterke indruk. Hij nam meteen het commando in de kopgroep. Wereldkamp­ioen duatlon op de lange afstand Seppe Odeyn kon als enige min of meer aanklampen. Maar in de tweede wedstrijdh­elft trok Van Hoey het laken naar zich toe. De Lierenaar finishte in het Netestadio­n in Lier in 31’30. Hij strandde zo op tien seconden van het parcoursre­cord van zijn clubgenoot, collega-marathonlo­per Kristof Nackaerts. Odeyn finishte na 31’50 als tweede. Duffelnaar Stein Van Es (32’19) werd derde.

Zeer opmerkelij­k: vijf triatleten, Stenn Goetstouwe­rs (32’35), Thomas De Vleeschouw­er (32’50), Geert Lauryssen (33’00), Jarne Verhaegen (33’27) en Bert Jammaer (34’00), maakten de top acht vol. Winnaar Van Hoey was heel blij met zijn zege. “Het was aangenaam lopen in het zonnetje en het ging heel vlot. Ik heb een mooie tijd gelopen. Mijn record op de 10.000 m op de piste is 31’09. Daar zit ik dus niet ver vandaan”, vertelde het nummer vier van het afgelopen BK marathon. “Mijn eerstvolge­nde doel wordt nu het BK veldlopen op 12 maart. Pas daarna begin ik opnieuw aan de marathon te denken.”

Beste vrouw was An Claes van de organisere­nde club AC Lyra op de 34ste plaats. Haar tijd: 38’32. Evert Feyaerts won de wedstrijd van 25 km. Hij had daar 1u27’45 voor nodig. Stef Simons won de 5 km in 17’19. De wedstrijde­n in Lier (5 km, 10 km en 25 km opgeteld) lokten 883 deelnemers.