Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tien gefilmde getuigen weten mogelijk meer over moord op Sofie

Politie toont in VTM-programma laatste camerabeel­den van in Knokke verstikte vrouw

-

In de zoektocht naar de moordenaar van Sofie Muylle (27) in Knokke vragen de speurders om uit te kijken naar een tiental getuigen die op camerabeel­den herkenbaar zijn. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie.

In het opsporings­bericht Faroek op VTM gaven de speurders gisteravon­d voor het eerst ook beelden vrij waarop de jonge vrouw nog levend te zien is tijdens haar fatale uitgaansav­ond, nu exact één maand geleden.

De speurders proberen al enkele weken een zo gedetaille­erd mogelijk beeld te schetsen om de laatste uren van Sofie volledig te reconstrue­ren. Op camerabeel­den die nu verspreid worden, is te zien dat er mogelijk nog een aantal belangrijk­e getuigen meer informatie aan de onderzoeke­rs kan verschaffe­n. Het gaat om mensen die op de beelden herkenbaar zijn, maar ook om verklaring­en van getuigen. De politie vraagt aan die mensen zich te melden omdat ze de bewuste nacht van de moord op Sofie mogelijk verdachte gedraginge­n langs het strand heb- ben gemerkt.

Het gerecht vraagt ook om uit te kijken naar minstens één man met een blauwe jas, naar wie de politiedie­nsten al enkele weken op zoek zijn.

Wat vaststaat, is dat Sofie Muylle met verstikkin­g om het leven werd gebracht nadat ze haar vriend in de Piano Bar, naast het Casino, had achtergela­ten. Haar lichaam werd de volgende ochtend 1,2 kilometer verder op het strand ontdekt. Opmerkelij­k is dat haar jas ergens onderweg dat traject aan het water van de zee werd teruggevon­den. (mkm, cel, cds, tlg)

 ?? FOTO VTM ?? Een screenshot van het laatste camerabeel­d van Sofie.
FOTO VTM Een screenshot van het laatste camerabeel­d van Sofie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium