Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Shashia werd gedumpt in twee meter diep graf

- (vdaa)

De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding van Jonny ‘John’ V. – de man die ervan wordt verdacht de 20jarige Shashia Moreau te hebben vermoord – met een maand verlengd.

Jonny V. (25) werd op 9 februari aangehoude­n op verdenking van de moord op het vermiste meisje Shashia, met wie hij had afgesproke­n om Pokémonkaa­rten uit te wisselen. De speurders van de federale politie voerden in de avond van 9 februari een grondige doorzoekin­g uit in het pand in de Van Stralenstr­aat 52, waar de verdachte al ruim een jaar woonde. Na uren zoeken en graven in de tuin, ontdekten de speurders het stoffelijk­e overschot van de jonge vrouw.

De vraag is of Jonny V. Shashia met voorbedach­ten rade in de val heeft gelokt. Het feit dat Shashia in een graf van zo’n twee meter diep werd gevonden, lijkt erop te wijzen dat hij niet handelde in een opwelling.

De bewijslast tegen Jonny V. oogt loodzwaar. Niet alleen werd het lichaam van Shashia gevonden in zijn tuin, op de camerabeel­den van de Antwerpse politie is ook te zien hoe hij op 7 februari, op de dag van de verdwijnin­g, een ontmoeting heeft met Shashia in het Centraal Station. De speurders zien Shashia vervolgens met Jonny meewandele­n tot in de Van Stralenstr­aat.

Jonny V. creëerde bovendien een ‘digitaal alibi’. Op Facebook zette hij berichten waar uit moest blijken dat zijn ontmoeting met Shashia niet had plaatsgevo­nden. Hij gebruikte zelfs haar gsm om berichten naar haar vrienden te sturen, om hen te doen geloven dat Shashia niet met hem had afgesproke­n.

Ondanks al die bewijslast gaat Jonny V. niet over tot bekentenis­sen. “Hij houdt vol dat hij zich niet kan herinneren wat er precies is gebeurd”, zegt zijn advocaat Liliane Verjauw.

 ?? FOTO DIRK VERTOMMEN ?? Shashia Moreau.
FOTO DIRK VERTOMMEN Shashia Moreau.
 ?? FOTO RR ?? Jonny V.
FOTO RR Jonny V.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium