Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mechelse wint Porsche met loterij voor goed doel

Broers zamelen 58.000 euro in om therapie MS-patiënt uit Mechelen te betalen

- ERIK VAN EYCKEN

Een loterij met als inzet een Porsche uit 1959 heeft 58.000 euro opgebracht voor de MSpatiënt Erwin Vervaet (43) uit Mechelen. De hulpactie kwam er dankzij autohandel­aars Tim en Roel Mariën. Sammy Vermeulen (27) uit Mechelen won de spectacula­ire prijs dankzij haar lotje van 25 euro. “Ik kan het nog steeds niet geloven”, zegt ze.

Erwin Vervaet leeft al tien jaar met multiple sclerose (MS), een aandoening van het centrale zenuwstels­el. Hij kan niet meer stappen en ook spreken gaat moeilijk. Maar nu is er een sprankeltj­e hoop dankzij een experiment­ele stamcelthe­rapie. Die kan hij op de Filipijnen ondergaan voor 55.000 euro. “De behandelin­g zit nog in een experiment­ele fase. Eigenlijk heb ik geen keuze. Maar de therapie is erg duur”, zegt Erwin.

Verre droom

Vanwege de prijs was de behandelin­g een verre droom voor hem. Tot de broers Tim en Roel Mariën, die aangegrepe­n waren door het verhaal van Erwin in uw krant, op het idee kwamen om hun replica van een oude Porsche 356 te verlo- ten. De waarde van de wagen: zo’n 50.000 euro.

De broers verhandele­n oldtimers in hun zaak Oldstyle in Hever (Boortmeerb­eek). Het model is een iconische Porsche uit 1959. De autohandel­aars waren vastbeslot­en om Erwin een nieuwe toekomst te geven met hun initiatief. Roel moest zelf ooit een niertransp­lantatie ondergaan en beseft dus hoe het voelt om te moeten wachten op een behandelin­g van levensbela­ng. Hij en zijn broer zetten hun zaak anderhalve maand op non-actief om de actie te organisere­n.

In ruil voor een storting van 25 euro kregen de deelnemers een unieke code via sms, waarmee ze kans maakten om de Porsche te winnen. Tezamen met enkele randacties kwam er 58.000 euro binnen, voldoende om de therapie én de nazorg te betalen. “Een hele opluchting dat het gelukt is”, zegt Roel.

Door het dolle heen

Gisteren werd het winnende lot getrokken en werd de opbrengst bekendgema­akt door Erwin, Roel en Tim, onder toezicht van een deurwaarde­r en burgemeest­er Michel Baert (Open Vld) van Boortmeerb­eek. Het winnende lotje behoorde toe aan Sammy Vermeulen (27) uit Mechelen, die met haar geluk geen blijf weet. “Die 25 euro zijn dus erg goed gespendeer­d”, glundert ze. Zaterdag mag de Mechelse de wagen gaan afhalen in Hever. “Ik kan het nog steeds niet geloven. Hopelijk durf ik ermee rijden. Eerst dacht ik dat ik de wagen een week in bruikleen kreeg. Maar toen ze vertelden dat ik hem echt definitief kreeg, was ik door het dolle heen. Uiteraard ben ik ook heel blij dat de actie heeft gewerkt en dat Erwin de therapie

in het buitenland nu kan betalen.”

Eind april naar Filipijnen

Op 30 april vertrekt Erwin naar de Filipijnen voor de behandelin­g. “Als ik nu niet ga, weet ik dat me weinig tijd rest. Wie weet zijn dergelijke therapieën in de toekomst ook mogelijk in ons land, of komt er een oplossing voor mijn ziekte. Ik had nooit durven dromen dat we het nodige geld bij elkaar zouden krijgen.”

SAMMY VERMEULEN

Winnares Porsche “Ik kan het nog steeds niet geloven. Hopelijk durf ik ermee rijden.”

 ?? FOTO GIL PLAQUET ?? Erwin Vervaet (vooraan) en broers Tim en Roel Mariën bij de Porsche 356.
FOTO GIL PLAQUET Erwin Vervaet (vooraan) en broers Tim en Roel Mariën bij de Porsche 356.
 ?? FOTO GIL PLAQUET ?? Boortmeerb­eeks burgemeest­er Michel Baert trekt het winnende lotje uit de bokaal.
FOTO GIL PLAQUET Boortmeerb­eeks burgemeest­er Michel Baert trekt het winnende lotje uit de bokaal.
 ?? FOTO MARC GYSENS ?? Winnares Sammy Vermeulen.
FOTO MARC GYSENS Winnares Sammy Vermeulen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium