Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Jongeren met migratieac­htergrond sneller aan werk helpen”

KdG start project Front Office Antwerp in De Winkelhaak

- (dbw)

AntwerpenN­oord Onderzoek wijst uit dat een schoolverl­ater zonder migratieac­htergrond 30% meer kans heeft om werk te vinden in de eerste drie maanden dan een schoolverl­ater met migratieac­htergrond. Daarom startte Karel de Grote Hogeschool, in samenspraa­k met het Europees Sociaal Fonds, het pilootproj­ect Front Office Antwerp op.

“We willen enerzijds aan de bel trekken, maar anderzijds ook de doorstromi­ng van jongeren – laatstejaa­rs en recent afgestudee­rden – met een migratieac­htergrond facilitere­n door te kijken naar de noden van jongeren en de werkgevers”, zegt Ama Koranteng-Kumi, projectlei­der van Front Office Antwerp. “In designcent­rum De Winkelhaak beschikken we over een fysieke plek waar we beide partijen met elkaar in contact brengen. Jongeren kunnen hier beroep doen op een jobcoach en maken in een veilige omgeving kennis met verschille­nde beroepssec­toren. Op die manier krijgen ze een realistisc­h beeld van hun mogelijke werkomgevi­ng.”

Sessies met rolmodelle­n

Werkgevers en hr-medewerker­s kunnen bij Front Office terecht om efficiënte werkmethod­es uit te wisselen. “Veel mensen zijn van goede wil, maar ze zijn vaak zoekende naar hoe ze met de diversitei­t op de arbeidsmar­kt moeten omgaan.” Front Office wil gaan samenwerke­n met bestaande dienstverl­eners. “Daarnaast gaan we maandelijk­s Grinta-sessies organisere­n, waarop rolmodelle­n komen spreken over hun carrière. Woensdagav­ond om 18.30u vindt de eerste sessie plaats.”

Ook in andere steden

Als het Front Office-project een succes blijkt, kan het in de toekomst ook in andere steden worden uitgerold. “De komende maanden gaan we de impact van ons aanbod op de voet volgen”, zegt Koranteng-Kumi. “We bekijken of het ons lukt om laatstejaa­rsstudente­n en pas afgestudee­rden met een migratieac­htergrond aan werk te helpen en hen te sterken in hun competenti­es op de arbeidsmar­kt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium