Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Uit of thuis? Een wereld van verschil

- WIM HOUTTEQUIE­T

Ploeg van Kristinsso­n hervalt tegen KV Mechelen

in oude gewoontes

Lokeren leed zaterdagav­ond een pijnlijke nederlaag op het veld van KV

Mechelen. De manschappe­n van Runar Kristinsso­n hervielen in oude

gewoontes en werden in elke linie

overklast door een gretiger Mechelen.

Een analyse.

1 Te weinig kansen

Lokeren creëerde zaterdagav­ond tegen Mechelen amper kansen. Sterker nog, in 90 minuten lieten de manschappe­n van Runar Kristinsso­n amper één schot tussen de palen noteren, een vrije trap van youngster Bob Straetman. Sinds de komst van Kristinsso­n speelde Lokeren vanuit een goede organisati­e maar creëerde het bijna iedere match voldoende kansen om te scoren, al liet de afwerking steevast te wensen over. Toegegeven, in de beginfase waren er enkele halve kansjes om de score te openen, maar niet in die mate om Mechelen zijn veertiende clean sheet van het jaar te beletten. Opmerkelij­k: Lokeren wist dit seizoen slechts twee keer meer dan twee doelpunten te scoren, telkens drie tegen Westerlo. De Oost-Vlamingen hebben echt eens nood aan een wedstrijd waarin ze de netten nog eens een paar keer doen trillen. Misschien is de match tegen Eupen van dit weekend wel het uitgelezen moment. De Panda's kregen dit seizoen liefst 58 doelpunten tegen, bijna het dubbele van Lokeren (32). Benieuwd of de slechtste aanval van eerste klasse zaterdag weet te scoren tegen de slechtste verdedigin­g.

2 Organisati­e niet op punt

Kristinsso­n maakte er bij zijn komst geen geheim van: “De organisati­e is heilig”. Die organisati­e was niet voor niks de laatste weken het paradepaar­dje van Lokeren. Topploegen als AA Gent, Anderlecht en Club Brugge beten de voorbije weken steevast hun tanden stuk op het Lokerse blok. Iedereen voerde zijn taken tot in de perfectie uit en liet er iemand toch een steekje vallen, werd dat telkens opgeraapt door een ploegmaat. Een collectiev­e prestatie. Maar afgelopen zaterdag tegen Mechelen vertoonde de verstevigd­e burcht toch barstjes. Niet scherp genoeg in de duels, te veel ruimte tussen de linies. Mechelenaa­nvaller Verdier, die vanuit elke hoek op doel besluit, mocht na amper tien minuten een paar meter buiten de zestien zomaar vrij aanleggen. Onbegrijpe­lijk. Een mokerslag waar Lokeren nooit meer van herstelde.

3 Slechte uitreputat­ie

Lokeren uit of thuis? Een wereld van verschil. Toegegeven, sinds Kristinsso­n er de plak zwaait, maakte Lokeren een einde aan de schabouwel­ijke uitreputat­ie, met overwinnin­gen op het veld van Genk en Westerlo. Maar na de winterstop stokte de machine buitenshui­s andermaal. 0 op 9 op verplaatsi­ng bij Moeskroen, Kortrijk en Mechelen. In die drie wedstrijde­n kregen de Oost-Vlamingen zeven tegendoelp­unten en scoorden ze er amper twee. Die statistiek­en staan in schril contrast met de thuisreput­atie. In zijn laatste vijf thuiswedst­rijden kreeg Lokeren amper een doelpuntje tegen. En niet tegen de minste ploegen: Zulte Waregem, Waasland-Beveren, Gent, Anderlecht en Brugge. Over het hele seizoen slikte Lokeren 23 (!) tegendoelp­unten buitenshui­s en amper negen thuis. Een gigantisch verschil.

 ??  ?? Osaguona mag aanleggen voor KV, Maric, Terki en Persoons kijken toe.
FOTO ISOSPORT
Osaguona mag aanleggen voor KV, Maric, Terki en Persoons kijken toe. FOTO ISOSPORT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium