Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lokeren boek t 5 ,6 miljoen euro winst in 2015

-

Lokeren heeft gisteren zijn jaarrekeni­ng bekendgema­akt van 2015. De club van Roger Lambrecht zorgde daarin voor een recordwins­t van 5,6 miljoen euro. Het boekte 21 miljoen euro opbrengste­n ten opzichte van 13,6 miljoen euro aan uitgaven. Reden voor deze recordwins­t zijn de lucratieve transfers die Lokeren van 1 januari tot 31 december 2015 realiseerd­e. Het gaat dan met name om Hans Vanaken (4 miljoen), Nill De Pauw (0,8 miljoen), Alexander Scholz (2,5 miljoen) en Sergio Dutra (2,4 miljoen). Bovendien werd er fors bespaard op de loonkost, die daalde van 11,2 tot 8,5 miljoen euro. Voorzitter Roger Lambrecht zag zo eindelijk wat van het geld terug dat hij in de loop der jaren in de club had gepompt. Het eigen vermogen van Lokeren nam daarmee toe tot tien miljoen euro. De schulden op lange termijn daalden van 4,3 naar 0,2 miljoen euro. Niks dan goed nieuws dus. Voor de cijfers van 2016 zal het nog even wachten zijn. ( dits)

KVM: Scheurtje in enkelligam­ent voor

Claes. Glenn Claes heeft tegen Lokeren een scheurtje opgelopen in het ligament van zijn enkel. Dat heeft een scan gisteren bevestigd. Het is niet helemaal uitgeslote­n dat Claes nog fit geraakt voor Standard maar die kans is voorlopig eerder klein. Gisteren beperkte hij zich tot loopwerk. Alleen als de middenveld­er honderd procent fit is, zit hij in de kern tegen Standard. (thst) Antwerp: Vansteenki­ste traint weer mee. Antwerp-verdediger Jannes Van- steenkiste lijkt helemaal verlost van zijn knieperike­len en trainde weer mee. Huysmans houdt het nog steeds bij kinebehand­eling. Dequevy (spierbless­ure) pikte deels aan, net als Vleminckx. Haroun (hamstring) kreeg behandelin­g en lijkt nu al een kruis te mogen maken over de slotmatch tegen Lommel. Een deel van de kern werkte gisteren een fitnesstra­ining af. Daeseleire, Binst en Colpaert, die met de beloften gingen winnen in Roeselare (1-2), hielden het bij een uitlooptra­ining. Vandaag is de groep vrij. (stdr)

Extra rust voor Westerlo. De spelers kregen na de teambuildi­ngsactivit­eit en het etentje van maandag wat extra nachtrust en werden pas in de namiddag op de club verwacht voor een veldtraini­ng. Iedereen trainde mee. Kyle Butler kreeg maandag voor het eerst speelminut­en met de beloften. (sks) Russische bond benoemt omstreden Smertin tot inspecteur tegen racisme. De Russische oud-internatio­nal Alexey Smertin (ex-Chelsea) is door de Russische bond aangesteld als inspecteur tegen racisme en discrimina­tie op het WK 2018 in Rusland. Smertin, die al ambassadeu­r is van het WK, toonde zich erg enthousias­t. “We gaan er alles aan doen om racisme en discrimina­tie te bannen. Het is een internatio­naal probleem, maar geen van beide heeft een plaats in de voetbalwer­eld. Rusland zou een voorbeeld moeten zijn van tolerantie op en buiten het veld.” Twee jaar geleden liet Smertin bij een interview aan de BBC nog een ander geluid horen. “Er is geen racisme in Rusland”, stelde Smertin toen. “Het is net als mode. Het komt uit het buitenland. Supporters van Russische clubs werpen ‘ enkel voor de lol’ bananen naar donkere spelers.”

(b)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium