Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geklungel troef, toch nog in pole

Man City (en vooral zijn defensie) haalt opgelucht adem

- DAVID VAN DEN BROECK

Een weergaloze match werd het in Manchester, maar City flirtte er met de uitschakel­ing. Het defensieve geklungel, waar Falcao gretig gebruik van maakte, werd toch nog rechtgezet. De Bruyne en co haalden opgelucht adem, maar de terugmatch wordt nog razend spannend.

Kevin De Bruyne gaf daags vooraf toe: “Zo veel weet ik niet van Monaco.” Het weze hem vergeven. Hij is een gevoelsvoe­tballer – hoe zijn tegenstand­er heet, maakt niet veel uit. Maar zijn ploegmaats, en dan hebben we het vooral over de vier achterin, hadden hun huiswerk evenmin gemaakt. Een misrekenin­g.

Akkoord: Radamel Falcao trapte in zijn twee Engelse jaren geen deuk in een pakje boter. Voor Man United en Chelsea scoorde hij – opgeteld – vijf keer in 40 duels. Maar John Stones moet toch vernomen hebben dat je hem dit seizoen geen centimeter ruimte mag geven? Deed ie wel, en zo scoorde Falcao twee keer. Voor rust kopte hij een perfecte voorzet van Fabinho voorbij Caballero, die met slecht uitvoetbal­len aan de basis lag van de tegengoal. En op het uur maakte de Colombiaan Stones helemáál belachelij­k. Hij degradeerd­e de Engelse internatio­nal tot een preminiem en trof raak met een weergaloze lob. Wat had El Tigre honger. Na een klungelige fout van Otamendi had hij zelfs een hattrick kunnen maken, maar hij miste vanop de stip.

Tussendoor was Otamendi ook al die andere aanvaller uit het oog verloren, Kylian Mbappé. Die bewees dat hij met reden ‘de nieuwe Thierry Henry’ genoemd wordt. Hij spurtte ervandoor en trof loepzuiver raak. Ja, Monaco toonde nog maar eens waarom het de trefzekers­te ploeg in Europa heeft. City verlangde naar de fitte Vincent Kompany van weleer, en leek al met

één been uit de Champions League.

Licht plots uit

Leek, want in de laatste twintig minuten ging het licht bij de bezoekers plots helemaal uit. Agüero, die eerder al met een slap schot doelman Subasic had verschalkt, trapte de 3-3 in doel. Uitgereken­d Stones verlengde vervolgens een doorgekopt­e corner in doel: 4-3. Sane tikte zelfs nog de 5-3 binnen. Vijf goals en De Bruyne die geen goal of assist op zijn naam schreef? Straf, maar zo zette hij zijn eigen woorden – “statistiek­en zijn niet alles” – kracht bij. De Rode Duivel was sterk en forceerde mee de comeback.

De flitsende aanvalsmac­hine van Guardiola haalde het dus toch nog van zijn blunderend­e defensie. Maar na gisteravon­d beseft iedereen dat het in Monaco nog bibberen wordt. Falcao ligt naar verluidt nu al op de loer.

 ??  ?? Aguëro heeft gescoord en heeft haast.
FOTO PHOTO NEWS
Aguëro heeft gescoord en heeft haast. FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium