Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van Avermaet vandaag op de kasseien

-

Greg Van Avermaet wil vandaag al het kasseienge­voel opnieuw in de benen krijgen. Samen met enkele leden van de Parelvisse­rs, zijn trainingsg­roepje met o.a. Preben Van Hecke, verkent hij de laatste honderd kilometer, regen of geen regen. De olympische kampioen krijgt zaterdag de steun van zijn rechterhan­d Michael Schär, Stefan Küng, Martin Elmiger, Daniel Oss, Jean-Pierre Drücker, Floris Gerts en Fran Ventoso.

*** Tom Boonen daarentege­n is niet van plan te verkennen. “Alleen vrijdag gaan we een 75-tal kilometer trainen en misschien nog eens de finale verkennen”, aldus ploegleide­r Wilfried Peeters.

*** Wanty - Groupe Gobert is vandaag wel op het parcours, net als Trek - Segafredo en het Orica-Scott van Jens Keukeleire.

*** Hilaire Van der Schueren heeft met Van Keirsbulck, Offredo, Backaert, Baugnies, Van Melsen en Vanspeybro­uck al zes zekerheden voor zaterdag.

*** Lars Boom is de onvoorwaar­delijke kopman van LottoNL - Jumbo voor de Omloop Het Nieuwsblad. Sprinter Dylan Groenwegen rijdt de dubbel, maar Kuurne kan hem meer kansen bieden. In de selectie zitten met Maarten Wynants en Gijs Van Hoecke twee landgenote­n.

*** Bij Team Sunweb is er nog geen Michael Matthews te zien, wel streekrenn­er Bert De Backer en Zico Waeytens die in een vrijbuiter­sploeg zitten rond Sören Kragh Andersen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium