Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Heel de ploeg had een totale offday”

Antoniacoa­ch Jesse Verstraete­n blijft ondanks 06 pandoering tegen De Kempen geloven in behoud

- FREDDY KOOPMAN

Mag Antonia na vorig weekend een definitief kruis maken over een verlengd verblijf in eerste provincial­e volgend seizoen? Tegen rechtstree­kse concurrent onderin De Kempen gingen de jongens van coach Jesse Verstraete­n zaterdag volledig met de billen bloot. 06 was het zware verdict na negentig minuten voetbal. “We kwamen steeds een stapje tekort”, zegt Verstraete­n.

Na de zeges tegen Ternesse en Oppuurs moest de komst van De Kempen een nieuwe stap worden voor Antonia richting behoud. Draaide dat even anders uit, zeg. Ook coach Jesse Verstraete­n had moeite met de zware afstraffin­g van zijn ploeg. “Pas op, De Kempen beschikt over een goede ploeg met veel inhoud en kwaliteit”, zegt de coach. “Het staat fel onder zijn waarde in het klassement. Maar toch hadden we de hoop om tegen een rechtstree­kse concurrent onderin een goede zaak te doen. Bij een zege zouden we op één punt van hen genaderd zijn.”

Maar dat draaide dus anders uit. Vanaf minuut één liep Antonia achter de feiten aan. Na negentig minuten was de 0-6 afstraffin­g een feit. “Ik voelde al tijdens de opwarming dat de scherpte ontbrak”, zegt Verstraete­n. “Mijn vrees bleek gegrond, want we werden vanaf de aftrap overbluft door De Kempen. We hadden de tegenstand­er goed gescout, maar in plaats van hun vertrouwde 4-3-3 systeem, kozen ze voor een verrassend­e 4-2-2-2. Onze jongens konden zich moeilijk aanpassen en liepen volledig achter de feiten aan. We speelden te ver van de man en kwamen steeds een stap tekort. We leden ook veel balverlies en waren heel de match aanvallend onmondig. Op het moment dat ik wilde omschakele­n en bijsturen, kwamen we op achterstan­d. Na nog twee doelpunten voor rust konden de boeken toen al helemaal dicht. Iedereen heeft het recht om een slechte match te spelen, en nu was dat bij de hele ploeg het geval. Ik weet niet wat de reden van deze onverklaar­bare collectiev­e offday was. De groep speelt al vele matchen op de toppen van de tenen, hopelijk was deze afgang niet de weerbots. We gaan de kopjes vrijmaken en na het mentale oplapwerk terug keihard aan het werk. Door de winst van Branddonk en Rapid Leest wordt de kloof groter, maar Antonia is nog niet uitgeteld. We blijven geloven in de redding”, besluit een strijdlust­ige Verstraete­n.

 ??  ?? FOTO KOEN FASSEUR
Jesse Verstraete­n.
FOTO KOEN FASSEUR Jesse Verstraete­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium