Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De titel is nog s teeds ver weg”

- (stdr)

Ternesse zette zondag Berg en Dal simpel opzij met ruime 41 cijfers en blijft zo mooi op kop in eerste provincial­e. Met nog zeven wedstrijde­n te gaan, lijken de Wommelgemn­aren de titel stilaan te kunnen ruiken. Maar dromen doet coach Paul Degenaers zeker nog niet.

“De winst tegen Berg en Dal was een logische zege”, zegt Degenaers. “We hebben de wedstrijd volledig gedomineer­d. De bezoekers waren nooit echt gevaarlijk, het was eigenlijk een perfecte weergave van een wedstrijd tussen de leider en een ploeg die nog moet strijden voor het behoud.”

Opvallend: de vier doelpunten bij Ternesse werden gemaakt door vier verschille­nde spelers. Het stemde ook Degenaers tevreden.

“Het gevaar bij ons kwam langs alle kanten. Mijn spitsen kunnen mooie cijfers voorleggen. We hebben gedaan wat we moesten doen en komen weer een weekje dichter bij de titel. Toch moeten we met de voeten op de grond blijven, we hebben nog altijd zeven matchen te spelen. Met wedstrijde­n tegen Lyra en Herentals volgen nu twee cruciale duels tegen rechtstree­kse concurrent­en. Voor je het weet, pak je daar nul op zes tegen en dan krijg je een heel ander verhaal. Je moet altijd realistisc­h blijven. Maar oké, de groep is mentaal sterk, de hoop is groot. We zullen onszelf de komende weken ook niet veranderen, we gaan gewoon verder werken zoals we al een heel seizoen bezig zijn. Gelukkig is quasi iedereen helemaal fit en zijn er geen schorsinge­n meer, dat kan alleen maar helpen. Ternesse richt de blik vooruit, we weten dat we nog zes keer moeten winnen”, aldus Degenaers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium