Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Een taxirit maar dan in je eigen wagen

Ibrahim Ladah lanceert eigen vervoersbe­drijf Driver Bob

- ELIEN VAN WYNSBERGHE www.driverbob.be

Ibrahim Ladah (24) wil met Driver Bob zijn klanten veilig naar hun bestemming rijden. Hij beoogt geen gewone taxidienst, maar studenten die de passagier in zijn eigen auto vervoeren.

Met Driver Bob heeft Ibrahim Ladah maar één doel voor ogen: tevreden klanten die veilig en wel hun bestemming bereiken. Studenten met minimum twee jaar rijervarin­g zullen de passagiers in zijn eigen wagen rondrijden. “Ik heb ondertusse­n al een database aangelegd met zo’n vijftig studenten die voor mij ritten willen rijden”, steekt Ibrahim van wal. “Nu is het wachten op de eerste klanten. Dan zijn we vertrokken. Met enkele geïnteress­eerden heb ik al wel rond tafel gezeten.”

Fiscaal aftrekbaar

Ibrahim heeft al een bepaald clienteel voor ogen. “Voor zakenlui en zelfstandi­gen is dit project een interessan­te keuze, want het gaat om een fiscaal aftrekbare onkost. Wanneer ze het druk hebben, kunnen ze bovendien rustig werken op de achterbank van hun eigen wagen.”

De student die het dichtst bij de klant woont, zal worden opgeroepen. Vervolgens rijdt die de klant rond in zijn eigen wagen. “Wanneer de klant een omniumverz­ekering of een bestuurder­sverzekeri­ng heeft, kunnen onze chauffeurs zonder problemen achter het stuur schuiven.” Op die manier wil Ladah een goedkope ver-

voersoplos­sing bieden.

Deftig in kostuum

Het is de jonge twintiger menens een serieuze taxidienst uit de grond te stampen. “Het moest eens gedaan zijn met praten en ondertusse­n geen stap verderkome­n”, vertelt Ibrahim, die het ondernemen met de paplepel heeft meegekrege­n. “Mijn vader was ook zelfstandi­ge en zelf ben ik zeer ambitieus. Ik praat al lange tijd met mijn familie over zakendoen. Ik startte met een markton- derzoek. Alles heb ik zelf gedaan, tot het ontwerpen van de website toe. Lukt het project niet, dan zak ik als enige door de grond.”

Van zijn chauffeurs verwacht hij onberispel­ijk gedrag. Ibrahim zal hun rijgedrag en -geschieden­is eerst zelf controlere­n. Ook hun voorkomen is van groot belang. “Mijn studenten zullen de klanten vervoeren in kostuum. Er deftig uitzien, wordt ons handelsmer­k.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Ibrahim Ladah (24) wil met zijn eigen taxidienst Driver Bob een goedkoop vervoersal­ternatief aanbieden.
FOTO JAN VAN DER PERRE Ibrahim Ladah (24) wil met zijn eigen taxidienst Driver Bob een goedkoop vervoersal­ternatief aanbieden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium