Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Verder doorgroeie­n met Hoboken”

Leider in derde provincial­e A Hoboken toont ambitie met komst van neven Nick en Andy V an der Westerlake­n

- YANNICK DE BOECK

Opvallende transfers eind vorige week bij Hoboken: Nick en Andy Van der Westerlake­n komen op het einde van het seizoen over van derde amateurkla­sser Mariekerke. De twee neven hopen dat de leider in derde provincial­e nu al promoveert, zodat ze volgend seizoen kunnen starten in tweede.

“En mocht de promotie dit seizoen toch niet lukken, is het voor volgend seizoen”, vat Nick Van der Westerlake­n aan. “Andy wou absoluut meer speelminut­en opdoen en hij werd al enkele keer gevraagd door Tom Adriaensse­ns, die coach is bij Hoboken. Zelf speelde ik ook nog met Tom bij KFCO Wilrijk en zo kwam ik in contact met de club. Er was een klik en de keuze was snel gemaakt.”

“Tom polste me in het verleden inderdaad al enkele keren, maar ik wou het iets hogerop proberen”, valt Andy in. “Dit seizoen was er nog geen contact, maar was het Nick die me voorstelde. Aangezien ik na twee seizoenen met weinig speeltijd absoluut meer speelminut­en wou opdoen, koos ik ervoor om enkele reeksen lager te gaan voetballen.”

Ambitieus project

Hoboken staat momenteel aan de leiding in derde provincial­e A en wil snel hogerop.

“Ze hebben een ambitieus project en willen op korte termijn naar de kop van tweede provincial­e”, vertelt Nick. “Ik zak dus enkele reeksen, maar wil op termijn doorgroeie­n met Hoboken. In principe was ik van plan mijn carrière te beëindigen bij Mariekerke, maar de recente ontwikkeli­ngen rond de voorzitter hebben er anders over beslist. Zelf woon ik in Boom, dus qua afstand is er geen groot verschil met de huidige verplaatsi­ngen naar Marieker- ke.”

“Ook bij mij was het een bewuste keuze”, besluit de jongste Van der Westerlake­n, die in ’s Gravenweze­l woont. “In mijn jeugdjaren leerde ik veel, maar in een eerste elftal kreeg ik nog niet veel vertrouwen. Zowel bij Rupel Boom als bij Mariekerke speelde ik amper. Daarom dat ik besloot om en- kele reeksen lager te gaan voetballen. Liever bij een ploeg die enkele jaren voor promotie kan spelen, dan bij een ploeg uit een reeks hoger die wat aanzwengel­t. Een verlengd verblijf bij Mariekerke had gekund, maar de onzekerhei­d over de ploeg van volgend seizoen was te groot.”

 ?? FOTO GMAX ?? Nick Van der Westerlake­n (links) wint voor Mariekerke het kopduel tegen Lohengrin De Deurwaerde­r van SintGillis­Waas. Samen met neef Andy maakt hij volgend seizoen de overstap naar Hoboken.
FOTO GMAX Nick Van der Westerlake­n (links) wint voor Mariekerke het kopduel tegen Lohengrin De Deurwaerde­r van SintGillis­Waas. Samen met neef Andy maakt hij volgend seizoen de overstap naar Hoboken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium