Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eindronde missen zou een ont goocheling zijn”

Kessel United van Frank Dirix al negen weken op rij ongeslagen

-

Kessel ging in de derby op Broechem in de slotfase met de drie punten aan de haal. Door deze zege komt Kessel in de top vijf en doet het weer mee in de strijd om de eindronde.

“Nochtans hadden we het niet zo makkelijk op Broechem”, zegt trainer Frank Dirix. “De thuisploeg begon heel gretig en kwam verdiend voor. Na een halfuur hebben we het evenwicht weten te herstellen en kwamen we weer langszij. De tweede helft liep het bij ons beter en in de slotfase kon- den we scoren uit een vrije trap. Met een gelijkspel had ik ook kunnen leven, maar we hebben ook al vaak niet gekregen wat we verdienden.”

Na negen matchen op rij zonder nederlaag staat Kessel nu vijfde. "Nu pas draait de ploeg echt. We moesten zeven nieuwe spelers inpassen, en dat vroeg toch wat tijd. We hebben ook een turbulent seizoen achter de rug met een serieuze dip en het opstappen van onze aanvoerder. Echt rustig is het hier nooit geweest, alleen de spelers zelf zijn onder alles heel kalm gebleven.”

Door de nieuwe zege komt de eindronde voor Kessel stilaan in zicht. “Samen met Branst, Puurs, Broechem en Putte zullen we strijden voor de resterende twee tickets, Hooikt en Aartselaar zijn immers al zeker. We hebben het nu in eigen handen, maar ons programma is niet van de poes met nog matchen tegen de top -drie. Bovendien missen we net nu enkele spelers met blessures. Maar ik zou toch ontgoochel­d zijn als we de eindronde zouden mislopen. Ik weet dat deze groep de kwaliteite­n heeft om de eindronde te spelen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium