Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ambitie is aanwezig om dit tot een goed einde t e brengen”

Kader Fofanah en Maccabi blijven in running voor eindronde

-

Na de nederlaag vorige week tegen Jong Antwerpen moest Maccabi absoluut de drie punten thuishoude­n tegen Hove. Dat lukte, zodat de eindronde mogelijk blijft.

Het werd een spannende wedstrijd tussen de nummers vier en vijf in het klassement. Pas in de slotminute­n kon Maccabi het laken definitief naar zich toetrekken. “We kwamen vroeg op voorsprong, maar Hove scoorde in het laatste kwart van de wedstrijd de gelijkmake­r”, vertelt de 18-jarige Kader Fofanah. “Met nog enkele minuten op de klok kregen we nog een strafschop en Lavan zorgde voor de drie punten.”

De kloof met de nummer zes in het klassement bedraagt ondertusse­n vijf punten, maar bij Maccabi beseffen ze dat de eindronde nog lang niet binnen is. “Er volgen nog enkele moeilijke wedstrijde­n, maar de ambitie is er bij iedereen om het tot een goed einde te brengen”, zegt Fofanah, die anderhalf jaar geleden Guinee verliet en dus nog niet al te lang in België woont. Vorig seizoen speelde hij bij de buren van Hoboken. “Daar mocht ik één wedstrijd meespelen met het eerste elftal, maar ik koos er bewust voor om een reeks te zakken, zodat ik meer speelkanse­n zou krijgen. Ik ben de jongste in de groep en had in het begin wel wat moeite om me aan te passen. Ik werd van in het begin echter goed opgevangen en voel me goed bij deze club waar ik word uitgespeel­d als verdedigen­de middenveld­er. Die positie ligt me wel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium