Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een stunt had er zeker ingezeten”

Geen eerste finale in clubg eschiedeni­s voor Proost Lier

- GEERT FIERENS

Geen eerste bekerfinal­e in de clubgeschi­edenis voor Proost Lier. Op bezoek bij Gelko Hasselt gingen de Pallieters strijdend ten onder. Een efficiënte­r Hasselt speelt zijn eerste finale ooit.

Hij droomde van zijn derde finale op rij, maar ook voor Liercoach Bart Schapmans mocht het niet zijn. “Jammer, want ik had constant het gevoel dat er meer inzat”, sprak de coach.

Een gevoel dat bij heel Lier overheerst­e na de nederlaag in Hasselt. “Op cruciale momenten zijn we geklopt”, zegt Nick Van Kort. “Dan denk ik in de eerste plaats aan de 2-0 die uit een vrije trap aan de zijlijn net voor de rust viel. Een tweede moment waarop er meer inzat, was bij een 3-2 stand toen we verzuimden om de gelijkmake­r te scoren.”

Vooral na de pauze bij een 2-0 achterstan­d rechtten de Pallieters de rug. “Toen vond ik ook dat we zeker zo goed waren als Hasselt. Na de 2-0 waren we niet aangeslage­n. We kwamen gedreven uit de kleedkamer­s en wilden laten zien dat Hasselt ons niet zomaar opzij kon zetten. En dat is ons gelukt. We kwamen terug tot 2-1 en vanaf dan werd het spannend. Hasselt was er niet echt gerust in, we bleven aanklampen. Na de 3-1 scoorden we opnieuw een aansluitin­gstreffer en toen lieten we dé kans liggen op de gelijkmake­r. Een gelijkspel, meer zou er niet hebben ingezeten. Maar dan zouden het strafschop­pen zijn geworden en wie weet, hadden we op die manier toch de finale kunnen bereiken. De ontgoochel­ing hing in de kleedkamer. We stoten op een tegenstand­er die net iets beter bij de les was. Die kleine details maakten het verschil. Want groot was het verschil tussen ons en het hui- dige nummer twee van de competitie niet. Dat moet ons ook sterken voor de rest van de competitie en onze drang om de vierde plaats te bereiken. Want het kan, daar hebben we in deze match de bevestigin­g van gekregen. Met mijn 20 jaar ben ik nog jong, maar ik amuseer me echt op dit kleine speelveld. Weet je, ik zaalvoetba­l nog maar van december op dit niveau. En het loopt lekker, ja. Hopelijk kunnen we, ondanks de nederlaag, op dit elan blijven verdergaan.”

Gelko Hasselt: Lahraoui, Harram Dahbi, Galan Carsi, Lolo Jarque, Adnane, Kaddouri, Harram, Beslija, Bouazil, Arbaoui, Martinez.

Proost Lier: Mageren, Durakovic, Deswijsen, Kasmi, Aiyoub, Boukhari, Aertgeerts, Van Kort, Atssouli, Van Endert, Amajoud.

Doelpunten: 6’ Adnane 10, 20’ Adnane 20, 23’ Durakovic 21, 27’ Adnane 31, 33’ Aiyoub 32, 35’ Lolo 42.

Gele kaarten: Durakovic, Van Kort.

 ?? FOTO MIST ?? Meris Durakovic draait weg bij Dahbi Mohamed Reda van Gelko Hasselt. Proost Lier ging in Limburg strijdend ten onder.
FOTO MIST Meris Durakovic draait weg bij Dahbi Mohamed Reda van Gelko Hasselt. Proost Lier ging in Limburg strijdend ten onder.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium