Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twee Belgische titels voor Antwerp United

-

Zonder al te veel problemen hebben Fiona Van Biesbrouck en Indy Godschalk, de twee Vlaamse kampioenen van Antwerp United, ook de Belgische titel bij de jeugd gepakt. De Antwerpse regio was in totaal goed voor zes goud plakken.

Van Biesbrouck rijfde haar vijfde Belgische jeugdtitel op rij binnen en dit bij de -18-jarigen tot 52 kg. De Middelburg­se Indy Godschalk pakte haar tweede Belgische titel in de klasse tot vijftien jaar (-44 kg). Het 13-jarige talentje won met ippon. In aanloop naar het Belgisch kampioensc­hap, tijdens de kwalificat­ietoernooi­en, werd Godschalk ook al provinciaa­l en Vlaams judokampio­en. Tijdens die tornooien won ze toen ook al haar partijen op ippon. “Beide meisjes stonden er wat eenzaam bij tussen de anderen”, zegt coach Luc van Nuffel. “Fiona heeft een ander doel: ze wil zich kwalificer­en voor het EK en WK bij de jeugd en de EYOF afdwingen dit jaar. Op 11 maart begint ze aan haar Europees avontuur op de European Cup in Zagreb.”

De Antwerpse judoka behaalden in totaal zes titels. Ook Matthias Casse (-21 jaar, -81 kg, Fudji Yama Boom/Schelle), Nore Van Den Nergh (-15 jaar, Fudji Yama Boom/Schelle), Dries Ponnet (-18 jaar, -60 kg, Mortsel), Ashley Menkiti (-18 jaar, +78 kg, Merksem) waren goed voor goud. Maxim Beuselinck (JS Reet) werd in de -100 kg tweede.

De meesten van hen hebben volgend weekend al een andere grote afspraak. Dan vindt in Park Spoor Noord de twaalfde editie van de Antwerp Open plaats. Meer dan 650 jongeren tekenen er present.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium