Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Culinair duo lijst lekkerste plekjes op

-

De twee culinaire duizendpot­en achter foodblog Alle Dagen Honger hebben een gids samengeste­ld met hun favoriete adressen in ‘t Stad.

Heerlijk Antwerpen verruimt ongetwijfe­ld uw culinaire blik.

Barbara Serulus en Johanna Goyvaerts, culinaire journalist­en van onze zusterkran­t De Stan

daard en bekend van het culinair projectbur­eau Alle Dagen Honger, werden als auteurs voor het boek gevraagd door de Nederlands­e uitgeverij Good Cook. Dat zijn de eigenaars van Kookwinkel­s Oldenhof in Nederland en het Antwerps Kookhuis. “Inwoners van een stad kennen gewoon de beste plekjes”, verantwoor­dt Lisette Drent van Good Cook haar keuze.

Beste ontbijt van ’t Stad

Barbara Serulus en Johanna Goyvaerts gingen in hun bestaande lijstjes op zoek naar hun eigen favorieten. “En ik ging met een andere blik door de stad fietsen”, zegt Barbara.

Zo ontstond een persoonlij­ke en eigenzinni­ge selectie. Eentje die ver af staat van wat de doorsnee gids oplepelt. “Het is een heel bewuste keuze”, valt Johanna in. “Het zijn stuk voor stuk adresjes waar we zelf kennissen naartoe zouden sturen. Maar die niet per se alle aandacht krijgen. Neem nu De Bosbar, de bar van een kunstwerkp­laats op het Eilandje. Daar hebben ze gewoon het beste ont- bijt van ’t stad, al kennen weinig mensen het.”

De auteurs hebben Antwerpen in acht wijken verdeeld en besteden ook een hoofdstuk aan lekkere projecten buiten de stad.

“We waren behoorlijk verrast dat we carte blanche kregen, maar dat komt wellicht omdat onze uitgever niet van hier is”, bedenkt Johanna zich.

“Natuurlijk kenden we af en toe een gezonde dosis keuzestres­s”, vertelt Barbara. “Maar we kwamen er altijd uit. Al zal de bompa van mijn vriendje daar wel anders over denken. Die kijkt al raar op omdat ik als inwijkelin­g (Barbara kwam vijf jaar geleden in Antwerpen wonen, red.) een boek schrijf over zijn stad. Maar tegelijk ben ik ervan overtuigd dat de persoonlij­ke selectie ook onze sterkte is.”

Heerlijk Antwerpen, Goodcook.nl, 240 blz, 19,95 euro.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Barbara Serulus en Johanna Goyvaerts klinken op Heerlijk Antwer
pen.
FOTO JAN VAN DER PERRE Barbara Serulus en Johanna Goyvaerts klinken op Heerlijk Antwer pen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium