Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Niet zomaar wat overschotj­es

What’s Left? strijkt met hip outletconc­ept neer in hartje Antwerpen

- ELLEN BOGAERT

Na een succesvoll­e tijdelijke winkel in Hasselt strijkt het outletconc­ept What’s Left? neer in hartje Antwerpen. In de garage van het oude postgebouw komt de eerste Antwerpse popup van het bedrijf. “We willen het outletconc­ept aantrekkel­ijk maken.”

Voor koopjes hoeft u voortaan niet meer te wachten tot de solden. Bij What’s Left? krijgt u het hele jaar door gemiddeld zo’n vijftig procent korting op de gewone winkelprij­s. Het outletconc­ept is niet nieuw, maar volgens initiatief­nemer Wouter Reijntjes sloeg het in België tot voor kort niet zo goed aan.

“Vaak wordt outlet geassociee­rd met gedateerde collecties die worden verkocht in een droevige, kale setting”, vertelt hij. “Wij willen daar veranderin­g in brengen. Dat doen we door in onze winkels veel aandacht te besteden aan het interieur en de beleving. De consument van vandaag wil verrast worden. Een fysieke winkel moet een meerwaarde bieden tegenover wat online te vinden is.”

En dus wordt de hoge ruimte van de garage van het vroegere postgebouw een modeboetie­k met innovatiev­e elementen zoals een toog in een grillige vorm en een omgekeerde Mini Cooper die zal dienen als deejay-booth. Wie wil pauzeren, kan even plaatsneme­n in de luxueuze Chesterfie­ld-fauteuils.

Vanaf zaterdag tot en met 2 april is What’s Left? te vinden aan de Lombardenv­est, om daarna alweer te verhuizen naar een tijdelijke stek in de Twaalfmaan­denstraat, een zijstraat van de Meir. “We zijn altijd op zoek naar unie- ke locaties, die we vinden dankzij onze goede contacten met makelaars en eigenaars van winkelpand­en. Op termijn gaan we ons permanent vestigen in de Kammenstra­at. De meeste outletwink­els die inzetten op beleving – denk aan Maasmechel­en Village of de Nederlands­e Rosada Fashion Outlet – liggen aan de stadsrand. Wij zetten echt in op stadscentr­a.”

“Dat we voor Antwerpen kiezen, is natuurlijk niet toevallig. Het is de modestad bij uitstek en de Lombardenv­est ligt middenin de modebuurt, ideaal om onze winkel bekend te maken bij het grote publiek.”

What’s Left? heeft een uitge- breid aanbod aan betere modelabels zoals Ted Baker, Supertrash, Fred Perry en Paul Smith. Een deel is afkomstig uit Clinic, een kledingwin­kel in de Burburestr­aat op het Zuid. Kleding die na de zomersolde­n nog overblijft bij Clinic, krijgt een plekje bij What’s Left? “We gaan natuurlijk ook werken met stocks van andere winkels en leverancie­rs. Ook samplecoll­ecties van merken zullen bij ons worden verkocht. Want naast de lagere prijs is ook een uitgebreid aanbod belangrijk.”

Reijntjes wil met zijn concept ook een aanvulling bieden op het huidige soldensyst­eem. “Na de soldenmaan­d juli vind je in de klassieke verkoop amper nog zomerkledi­ng. Probeer maar eens een zwembroek te vinden in augustus. We merken ook dat de consument mede dankzij de e-commerce zeer goed geïnformee­rd is en constant op zoek is naar koopjes.”

Op termijn hoopt Reijntjes een herkenbaar winkelconc­ept uit te bouwen. Via sociale media zal hij informeren over de komende pop-ups.

WOUTER REIJNTJES Initiatief­nemer ‘‘Vaak wordt outlet geassociee­rd met oude collecties die worden verkocht in een droevige setting. Wij willen daarin veranderin­g brengen.’’

What’s Left?, van 25 februari tot 2 april in de garage van het oude postgebouw aan de Lombardenv­est. www.whatsleft.be

 ?? FOTO'S KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Wouter Reijntjes in de garage van het oude postgebouw, met op de achtergron­d de omgekeerde Mini Cooper voor deejays. “Een uitgebreid aanbod en een hip interieur, daar zetten we op in.”
FOTO'S KIONI PAPADOPOUL­OS Wouter Reijntjes in de garage van het oude postgebouw, met op de achtergron­d de omgekeerde Mini Cooper voor deejays. “Een uitgebreid aanbod en een hip interieur, daar zetten we op in.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium