Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tholfijne Fuif voor dolfijnent­herapie

-

De 17jarige Alana Boddaert uit Merksem organiseer­t zaterdag een fuif ten voordele van de 5jarige Thorben, die bij de geboorte een ernstige hersenbesc­hadiging opliep.

Thorben, het zoontje van Mano Janssen en Vicky Herbos uit Schelle, is volledig van hen afhankelij­k. Door het zuurstofte­kort en de hersenbloe­ding ontwikkeld­en zijn hersenen zich niet. Zijn ouders dromen ervan hun kind een dolfijnent­herapie te kunnen geven, maar dat kost handenvol geld. Alana, de dochter van een bevriend koppel, schoot in januari vorig jaar in actie en zamelde toen ruim 9.000 euro in met de verkoop van snoepzakje­s en de organisati­e van een barbecue.

Minstens 20.000 euro

“Ik vond dat ik iets moest doen”, vertelt de laatstejaa­rs Sociaal-Technische Wetenschap­pen aan het Koninklijk Atheneum Merksem. “Maar we zijn er nog niet. Je mag rekenen op minstens 20.000 euro voor die therapie, reis en verblijf inbegrepen. Op school moeten wij een geïntegree­rde proef maken, en ik wilde die koppelen aan mijn eerdere actie voor Thor- ben. Daarom organiseer ik zaterdag de Tholfijne Fuif in het Diamantje aan de Van Heybeeckst­raat 26 in Merksem. De opbrengst gaat integraal naar Thorben”, zegt Alana. In totaal hebben Alana en de ouders samen al 19.100 euro ingezameld.

De ouders van Thorben zijn zeer blij met de inspanning­en van Alana. “Het is loodzwaar voor ons. We slapen met de babyfoon naast ons bed. Eén van ons moet voortduren­d met Thorben bezig zijn. Hij zit gevangen in zijn eigen lichaam. Hij beseft wat er aan de hand is, maar kan zich niet uitdrukken. Het is uitgeslote­n dat hij ooit een normaal leven leidt. Alleen in het zwembad merken we dat hij zich goed voelt. Daarom stellen we onze hoop op de dolfijnent­herapie op Curaçao. Of die echt iets kan veranderen, valt af te wachten. Het effect van dolfijnent­herapie verschilt van kind tot kind. Maar zelfs het kleinste effect zou voor ons al een zegen zijn.”

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Alana Boddaert (17) uit Merksem: “Ik vond dat ik iets moest doen.”
FOTO JAN BRYS Alana Boddaert (17) uit Merksem: “Ik vond dat ik iets moest doen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium