Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tomorrowla­nd krijgt vleugels

- LYNN DHAEYERE

ZAVENTEM

Dancefesti­val stelt eigen vliegtuig

Dat de organisati­e van Tomorrowla­nd ook tijdens de winter niet stilzit, bleek gisterenav­ond. Het festival heeft samen met Brussels Airlines zijn eigen vliegtuig Amare voorgestel­d op de luchthaven van Zaventem.

Meer dan duizend genodigden kregen als eersten de kans om het unieke vliegtuig te bewonderen. De vele gasten hadden helemaal geen idee van wat ze mochten verwachten. Ze werden geblinddoe­kt naar de locatie van de onthulling gebracht. De Tomorrowla­nd-elfjes mochten het gevaarte voorstelle­n aan het publiek.

Vanaf vandaag vliegen de passagiers van de A320 met grote arend op de flanken in ware Tomorrowla­nd-stijl naar vijftig verschille­nde bestemming­en in de wereld. Negen maanden lang heeft een team van acht kunstenaar­s en de organisati­e van Tomorrowla­nd gewerkt aan schetsen, 3D-tekeningen en maquettes. Er werd een print op ware grootte gemaakt en overgeteke­nd op het vliegtuig, dat meer dan 37 meter lang en 11 meter hoog is. Dan werd er twee weken non-stop gewerkt aan het vliegtuig. Het is dan ook volledig handgeschi­lderd.

Amare brengt zijn passagiers naar vijftig verschille­nde bestem- mingen in de hele wereld. En dat gedurende vijf jaar. Het is niet de eerste keer dat Tomorrowla­nd samenwerkt met Brussels Airlines. Vijf jaar geleden begon het dancefesti­val zijn bezoekers vluchtpakk­etten aan te bieden, in samenwerki­ng met Brussels Airlines. “Na ons toestel van Kuifje, Magritte en de Rode Duivels mocht ook Tomorrowla­nd niet ontbreken. De afgelopen jaren hebben we altijd een toestel bestickerd, maar nu was het tijd voor het echte werk”, zegt Kim Daenen van Brussels Airlines.

Ook aan de binnenkant is er een

Tomorrowla­nd-touch. De verlichtin­g in de cabine is aangepast en de passagiers krijgen bij het opstappen de Tomorrowla­nd-hymne van Hans Zimmer te horen. Naar aanleiding van de tiende editie van het festival schreef de wereldbero­emde componist de hymne, die door de Symphony of Unity op het festival zelf werd gespeeld.

 ??  ??
 ?? FOTO PATRICK HATTORI ?? Ook het interieur van Amare kreeg een Tomorrowla­ndlook.
FOTO PATRICK HATTORI Ook het interieur van Amare kreeg een Tomorrowla­ndlook.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium