Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik hoop dat ze eeuwige diarree krijgen”

- (tj)

Jef en Yves Van Echelpoel, de alter ego’s van Tijs Vanneste en Yves Gaillard die een hit scoren met Ziet Em Duun, zijn heel erg boos. De sappige Desselse songtekst wordt immers zonder toestemmin­g gebruikt op sweaters van een webshop uit Lier. “We overwegen verdere stappen, want dit is pure geldkloppe­rij”, zegt Vanneste.

‘ In maine kring doe ellek wefke

b tringeling’ en ‘ veu mai ne wodka

meej wa red bull’. Sinds het nummer Ziet Em Duun de hitlijsten veroverd heeft, zingt heel Vlaanderen in het Desselse dialect van het duo Van Echelpoel. Maar het lachen verging hen snel, toen ze die zinnen zagen opduiken op sweaters van de online webshop The Queen of Shirts. “Enkele fans maakten er ons attent op via sociale media”, zegt bezieler Tijs Vanneste. “Als je al die truien naast elkaar legt, kan je zelfs de hele songtekst samenstell­en. Dit gebeurde volledig zonder ons medeweten en is dus platte commerce.”

Vanneste overweegt dan ook om verdere stappen te ondernemen. “Zelf werken we al heel lang aan merchandis­ing, maar we nemen daar onze tijd voor, omdat we met iets heel goed wilden komen. We schrokken dan ook heel hard toen we die platte kak zagen. Ik hoop dat ze eeuwige diarree krijgen.”

Ook truien van ‘Callboys’

In het gamma zitten verder ook sweaters met quotes uit Callboys, de populaire tv-serie van Woestijnvi­s. Het productieh­uis gaf daarvoor eveneens geen toestemmin­g. “We bekijken nog wat we zullen doen”, zegt woordvoerd­er Kristof Demasure. “Het is toch een vorm van elementair­e beleefdhei­d dat ze ons even zouden contactere­n om afspraken te maken.”

Bij The Queen of Shirts wenste men niet te reageren.

 ?? FOTO JOREN DE WEERDT ?? Van Echelpoel.
FOTO JOREN DE WEERDT Van Echelpoel.
 ?? FOTO RR ?? De sweaters van The Queen of Shirts uit Lier.
FOTO RR De sweaters van The Queen of Shirts uit Lier.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium