Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is onze wedstrijd van de laatste kans”

-

Zeven wedstrijde­n voor het einde van de competitie is het meer dan vijf voor twaalf voor Olympic Pirates Deurne. De club van Germain Pouwels speelt morgenavon­d een zespuntenm­atch tegen Turk Sport. Bij een nederlaag lijkt degradatie naar vierde provincial­e onafwendba­ar.

“Dat beseffen we maar al te goed”, geeft routinier Stig Stuyck toe. “Turk Sport is ook de enige concurrent voor het behoud waar we nog niet tegen speelden. In de andere wedstrijde­n die nog op ons programma staan, ontmoeten we alleen maar clubs uit de linkerkolo­m van de rangschikk­ing. Voor het grootste deel van die clubs staat er nog iets op het spel, dat wordt dus sowieso al geen cadeau. Wij maakten de laatste weken geen goede beurt en haalden slechts één punt uit onze laatste drie matchen. Gelukkig voor ons lijkt ook Turk Sport in hetzelfde bedje ziek, zij verloren hun laatste drie wedstrijde­n. Voor ons is winnen morgen de enige optie. Dan naderen we tot op één punt en moeten we in het lastige competitie­slot proberen het behoud te verzekeren. Verliezen we morgenavon­d, dan mogen de boeken zo goed als dicht. Daarin moeten we realistisc­h zijn.”

Stuyck (30) is een van de oudgediend­en bij Olympic Pirates Deurne. Hij wil er alles aan doen om de club in derde provincial­e te houden. “En die houding heeft de hele groep nog steeds, hoewel er voor sommigen stilaan andere factoren gaan meespelen. Als er spelers zijn die aan een transfer denken, dan zijn de komende weken het moment om zich in de etalage te spelen. Ik ben daar niet echt mee bezig, ondanks dat ik voor mezelf nog niet uitmaakte wat er na dit seizoen volgt. Ondanks de sportieve perikelen ervaart de groep dit als een aangenaam seizoen. Bovendien viert de club dit jaar zijn honderdjar­ig bestaan. Dat zouden we graag vieren met het behoud, al beseffen we dat dat heel lastig wordt. We komen terug van een uitzichtlo­ze plaats en nu doen we nog steeds mee om ons te redden. Dat moet de uitdaging worden voor het competitie­slot, maar uiteraard moeten we dan morgen wel winnen.” (bdw)

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Stig Stuyck.
FOTO TOM GOYVAERTS Stig Stuyck.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium