Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Districtsr­aad vraagt stad om Arena open te houden

- (jas)

De Deurnese districtsr­aad vraagt het Antwerpse stadsbestu­ur om zwembad Arena open te houden. Ondanks de tegenstem van NVA werd het voorstel tot advies van PVDA toch goedgekeur­d.

PVDA herhaalde donderdaga­vond in de Deurnese districtsr­aad de eis om zwembad Arena open te houden en te renoveren. Het Antwerpse stadsbestu­ur wil het zwembad namelijk sluiten wanneer het nieuwe bovenlokal­e recreatiev­e zwembad aan de Ruggeveldl­aan gerealisee­rd is.

Om een oplossing te bieden voor het huidige aanbod van zwembad Arena, heeft de stad wel voorwaarde­n opgelegd aan de toekomstig­e exploitant, zoals een 25-meterbad en een instructie­bad, maar dat is volgens PVDA-districtsr­aadslid Kristof Vissers niet voldoende.

“Er is een tekort aan kwalitatie­ve zweminfras­tructuur op wandelafst­and van onze Antwerpse scholen”, zegt Vissers. “Zwembad Arena sluiten is dus een heel slecht idee.”

Vissers verwijst ook naar de enquête die PVDA afneemt in de buurt. “Meer dan 200 jongeren, senioren, ouders en sportievel­ingen vulden die al in”, weet Vissers. “De mensen zijn woest, het verzet tegen de sluiting van Arena blijft groeien.”

Sp.a en Groen sloten zich aan bij het advies van PVDA. “Wij zijn niet tegen de komst van een recreatief zwembad”, reageert Arfan Saber (Groen). “Maar we willen het los zien van de toekomst van zwembad Arena.”

“De komst van zo’n waterpretp­ark hoeft geen einde te betekenen voor zwembad Arena”, vult Wendy Van Dorst (sp.a) aan.

Ondanks de tegenstem van N-VA werd het advies goedgekeur­d. Meerderhei­dspartij Groen leverde de beslissend­e stem en dus adviseert de districtsr­aad van Deurne het college van burgemeest­er en schepenen om zwembad Arena open te houden en te renoveren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium