Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fish & Chips heropent op nieuwe locatie in Kammenstra­at

Kledingzaa­k heropent morgen op nieuwe locatie in Kammenstra­at

- KOEN DE BEUCKELEER

Kledingzaa­k Fish & Chips verhuist na twintig jaar naar een nieuw pand in de Kammenstra­at. De zaak krijgt een industriël­e look met beton, staal en hout als basismater­ialen.

De bekende kledingzaa­k Fish & Chips heropent zaterdag de deuren op een nieuwe locatie. De winkel blijft officieel in de Kammenstra­at, maar trekt naar de overkant van de Nationales­traat. Daar werden de voormalige panden van G-Star en Guru omgevormd tot een hippe industriël­e ruimte met een oppervlakt­e van 850 vierkante meter.

“Omdat de huuroveree­nkomst in ons vorige pand afliep stonden we voor de keuze te renoveren of te verhuizen”, zegt regioveran­twoordelij­ke Job Franken. “We voelden dat het tijd was voor een nieuw hoofdstuk en deze winkelpand­en bevonden zich op een ideale locatie.”

Trap naar nergens

Donderdagm­iddag was het nieuwe winkelpand nog volop in opbouw, maar Franken heeft er vertrouwen in dat de winkel tijdig klaar geraakt. “We kozen bewust voor een industriël­e look met beton, staal en hout als basismater­ialen. We hebben de vorige panden vooral gesloopt en gestript. We behielden enkel een centrale trap, die intussen nergens meer naartoe leidt. We gaan niet voor de mooiste winkel van 't stad, maar wel voor een functionel­e, bruisende hotspot met veel bedrijvigh­eid.”

Pettendisp­lay

Aan de kassa komt een groot schap met spuitbusse­n, die samen een origineel patroon vormen. Elders wordt een grote pettendisp­lay geïnstalle­erd en komen er schoenrekk­en aan de muren. “De komende weken zetten we de puntjes nog op de i en gaan we alles verder finetunen”, weet Franken.

De kledingzaa­k kiest voor mobiele pashokjes, die geïnspiree­rd zijn op de afscheidin­gen rond ziekenhuis­bedden. Net als de rest van het meubilair zijn ook de pashokjes makkelijk te verplaatse­n. Op die manier kan alles aan de kant worden geschoven bij optredens of expo’s. De nieuwe Fish & Chips krijgt zowel een podium als een centrale expositier­uimte, die

JOB FRANKEN

Winkelvera­ntwoordeli­jke “Collecties en pashokjes kunnen makkelijk aan de kant worden geschoven voor expo’s en optredens. Tijdens de opening spelen er met Jagged Frequency en Roda Lits al twee Antwerpse bands.”

beide op regelmatig­e basis benut zullen worden. Het oude logo, dat vandaag (vrijdag, red.) opnieuw aan de gevel wordt bevestigd, is het enige dat nog herinnert aan de vroegere winkel.

“We willen niet breken met het verleden, maar steken de zaak in een nieuw, eigentijds jasje”, zegt Franken. “In onze kledingcol­lectie staan grote urban-merken als Obey en Carhartt nog altijd centraal. Voor het overige komen er enkele merken bij en namen we van enkele andere afscheid.” Het doelpublie­k van Fish & Chips is volgens de zaakvoerde­r erg uiteenlope­nd. “Onze collectie is jong en hip, maar staat open voor ie- dereen die jong genoeg van geest is.”

Optredens

De winkel opent zaterdagoc­htend om 10u de deuren. Om 17 en 18u vinden er optredens plaats van de Antwerpse bands Jagged Frequency en Roda Lits. Voorts komen er doorlopend dj’s draaien en passeren de mannen van King of Pong met hun tafeltenni­stafel in de vorm van een halfpipe. De nieuwe Fish & Chips is wekelijks open van maandag tot en met zaterdag, van 10 tot 18.30u. Ook op koopzondag­en opent de winkel de deuren.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ??
FOTO JAN VAN DER PERRE
 ??  ??
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? In volle opbouw.
FOTO JAN VAN DER PERRE In volle opbouw.
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? De iconische kledingwin­kel Fish & Chips vond een nieuw pand in de Kammenstra­at.
FOTO JAN VAN DER PERRE De iconische kledingwin­kel Fish & Chips vond een nieuw pand in de Kammenstra­at.
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Job Franken op de werf. “We kozen bewust voor een industriël­e look.”
FOTO JAN VAN DER PERRE Job Franken op de werf. “We kozen bewust voor een industriël­e look.”
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Nu wordt er nog hard gewerkt aan het interieur. Zaterdag opent de winkel opnieuw de deuren.
FOTO JAN VAN DER PERRE Nu wordt er nog hard gewerkt aan het interieur. Zaterdag opent de winkel opnieuw de deuren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium