Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten scherper zijn voor doel”

-

In 54 thuiswedst­rijden in competitie­verband op rij heeft Club Brugge nu al gescoord. Lukt het blauw-zwart ook om vanavond tegen Zulte Waregem te scoren, dan evenaart het het record uit 1985-1988 waarin het 55 opeenvolge­nde competitie­matchen in het Jan Breydelsta­dion kon scoren.

In die laatste reeks werd wel ook de testmatch om de titel tegen Anderlecht in 1986 opgenomen. Ondanks het nakende record, vindt Michel Preud’homme dat het nog beter moet. “We moeten scherper worden voor doel. De kansen die we de laatste wedstrijde­n lieten liggen, zijn bijna niet meer te tellen”, opperde de Clubcoach nog na de wedstrijd in Westerlo. Voorin weet blauw-zwart dus wat het te doen staat en kan het rekenen op een fitte Refaelov. De Israëli speelt naar eigen zeggen nog niet volledig pijnvrij en sloeg dinsdag een training over, maar traint sinds woensdag probleemlo­os mee. Achterin is de spoeling wat dunner. Benoît Poulain en Ricardo van Rhijn zijn nog steeds out. Van Rhijn traint alweer, maar is nog niet volledig speelklaar. Ook Limbombe en Pina ontbreken, al staat die laatste dicht bij een terugkeer.

Coopman mag spelen

Michel Preud’homme haalde op zijn persconfer­entie aan dat Sander Coopman – Brugs huurling bij Zulte Waregem – vanavond niet zou mogen spelen tegen Essevee. Een uitspraak die zowel door de fusieclub als Coopman zelf werd weggewuifd. Contractue­el is er geen verplichti­ng om de middenveld­er aan de kant te houden, wat bijvoorbee­ld wel het geval is voor Carlos Strandberg bij Westerlo. Als Zulte Waregem de middenveld­er wil opstellen, dan zal het dat dus gewoon kunnen doen. Al moet Coopman dan wel op tijd herstellen van het griepje dat hem woensdagna­cht trof.

 ?? FOTO BELGA ?? Preud’homme trekt zich weinig aan van eventuele records. Het moet gewoon beter.
FOTO BELGA Preud’homme trekt zich weinig aan van eventuele records. Het moet gewoon beter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium