Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Roeselare verdedigt keuze om spelers te laten rusten “We stellen een volwaardig­e ploeg op”

-

Wat doet Roeselare met de oproep van De Decker? CEO Johan Plancke belooft alvast dat zij het spel eerlijk zullen spelen. “Wij gaan zondag vol voor de winst op Lierse”, zegt hij. “Wim heeft zelf lang genoeg gevoetbald om te weten dat je aan spelers niet kunt vragen om hun voetje terug te trekken. Hij mag op zijn twee oren slapen.”

Dat wil echter niet zeggen dat Roeselare op volle sterkte aantreedt. “We hebben samen met de trainer beslist om al onze spelers die op een kaart van schorsing staan – en die dus de heenmatch van de finale dreigen te missen – aan de kant te laten”, zegt Plancke. Met andere woorden: geen Lecomte, geen Kehli, geen Van Acker, geen Bochet en geen Damman tegen Lierse. Schmisser was sowieso geschorst. “Kijk, we kunnen het risico simpelweg niet nemen. Zeker niet met een sterkhoude­r als Lecomte, die al negentig procent van de minuten gespeeld heeft. Ik begrijp dat dit voor Antwerp niet leuk is, maar in onze plaats zouden zij net hetzelfde doen. Bovendien stellen we nog altijd een volwaardig­e ploeg op. Van Eenoo komt er bijvoorbee­ld in, dat kan je geen verzwakkin­g noemen.” Voorin spelen Stevance, Saviour en Cornet – ook niet slecht. “Maar je kan natuurlijk niet verwachten dat wij op Lierse zomaar 0-3 gaan winnen. Zij hebben de beste spits ( De Belder, red.), de beste keeper ( Vanha

mel, red.) en ga zo maar door. Het is gewoon een heel goeie ploeg.”

Geen China voor Dequevy

Een ploeg die weliswaar verzwakt is, zonder Masika. Zoals we al schreven, was het Plancke zelf die de Keniaanse winger aanbeval bij Beijing Renhe.

“Maar nogmaals: niet met de bedoeling om Lierse te dwarsbomen. Ik werd gevraagd om interessan­te flankspele­rs op te lijsten die een actie hebben en een goal kunnen maken. Masika was niet de enige op mijn lijstje, hé. Daar stond ook Dequevy van Antwerp op en zelfs Kehli, een van onze spelers. Ik heb zelfs naar Gent en Charleroi gebeld. Goed, de keuze viel op Masika, maar de eerste gesprekken vonden wel al plaats in januari. Kan ik er aan doen dat Lierse nu pas tot een akkoord kwam?”

De suggestie dat Roeselare in de finale liefst tegen Lierse speelt, doet Plancke ook af als flauwekul. “Voor ons is het eender. Moeten we tegen Antwerp, dan spelen we de terugmatch in eigen huis. Dat is volgens velen toch ook een voordeel? Maar als je dan PSG in de heenmatch tegen Barcelona 4-0 ziet winnen, kan zo’n argument ook alweer de prullenman­d in. Enfin, we zullen zien wat het zondag wordt. ( grijnst) Het wordt alleszins plezant. Van mij mag iedereen een oogje in het zeil komen houden. Wees gerust: ik ga onze spits echt niet vragen om de ballen ernaast te trappen!”

 ?? FOTO MARC HERREMANS ?? Johan Plancke, algemeen directeur van Roeselare.
FOTO MARC HERREMANS Johan Plancke, algemeen directeur van Roeselare.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium