Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Arthur Van Doren ‘Rijzende Ster’ van

-

Arthur Van Doren, de 22jarige centrale verdediger van het Brasschaat­se Dragons, is in het Indische Chandigarh door de internatio­nale hockeyfede­ratie gehuldigd als ‘Rijzende Ster’ van 2016. JohnJohn Dohmen van Watducks werd verkozen tot ‘Speler van het Jaar’.

Deze onderschei­dingen zijn uiteraard voor een groot deel te verklaren door de bijzonder knappe prestatie van de Belgen tijdens de Olympische Spelen in Rio, waar ze zilver veroverden.

Antwerpena­ar Arthur Van Doren vertoeft nog tot begin volgende week in India, waar hij deelneemt aan de lucratieve competitie daar. “Ik ben heel vereerd met deze prijs”, zegt de verdediger van Dragons en de Red Lions. “Zeker als ik zie wie deze Award voor mij al heeft gewonnen. Maar mijn teamgenote­n van de Red Lions verdienen een groot deel van deze onderschei­ding. Het is een mooie beloning voor het topjaar in het Belgische hockey.”

Bij Dragons staat Arthurs broer Loïc Van Doren in doel. “Arthur weet precies waar hij moet staan. Hij voelt het spelletje echt wonderwel aan. Het is een plezier om achter hem in doel te staan.”

John-John Dohmen werd als eerste Belg ooit uitgeroepe­n tot ‘Speler van het Jaar’. “Ik, beste hockeyer van de planeet? Dat is hallucinan­t”, kon Dohmen het een halve dag later nog altijd niet geloven. Om zijn prijs te gaan afhalen in India was de Brusselaar 33 uur onderweg. Al wist hij wel op voorhand dat hij zou winnen. “Een maand geleden had men mij op de hoogte gebracht, maar ik mocht het tegen niemand zeggen. Wat was dat lang om te zwijgen. Zelfs mijn ploegmakke­rs wisten van niets. Alleen aan mijn naaste omgeving heb ik het verklapt.”

Laurine Delforge (25) werd uitgeroepe­n tot ‘Beste Vrouwelijk­e Scheidsrec­hter’. De Brusselse was ook actief op de Spelen in Rio. Vincent Vanasch (29) en bondscoach Shane McLeod waren genomineer­d voor de prijzen ‘Beste Doelman van het Jaar’ en ‘Beste Coach van het Jaar’, maar haalden het niet.

 ?? FOTO BELGA ?? Arthur Van Doren.
FOTO BELGA Arthur Van Doren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium