Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is voor ons t och een beetje de mat ch van het jaar ”

-

De matchen voor Proost Lier volgen elkaar in sneltempo op. Maandagavo­nd werden de Pallieters nog uitgeschak­eld in de halve finale van de Beker van België. Vanavond al komt FT Antwerpen op bezoek in Lier.

“Voor ons is dit toch zowat de match van het jaar”, weet Mohamed Kasmi. “Wat we in de beker getoond hebben tegen Hasselt, moet ons sterker maken voor de rest van deze competitie. Charleroi speelt tegen Halle-Gooik. De kans dat zij punten laten liggen, is enorm groot. Wij moeten daarvan profiteren. Als we zouden kunnen winnen en Charleroi verliest, bedraagt het verschil nog maar één punt.”

Ook Bart Schapmans gelooft in een stunt tegen Antwerpen. “Daar moet je altijd in geloven”, zegt de Liercoach. “We proberen elke match opnieuw uit te gaan van onze eigen mogelijkhe­den. Mijn kern is vrij smal, ik heb drie beloften in mijn groep die in de heenronde nog niet meededen. Onbekenden voor de buitenwere­ld, maar gasten waar ik potentieel in zie. We doen het goed met de middelen waarover we beschikken. We hebben het Hasselt maandag echt moeilijk gemaakt. Misschien moeten mijn jongens echt meer geloven in hun eigen kunnen, beseffen dat het echt kan, zo’n stunt. Ze moeten ook leren uit hun fouten, in matchen tegen ploegen uit de top vier wordt het verschil heel vaak op details gemaakt. Antwerpen is zo’n ploeg, we kennen ze door en door. Waarom zouden we niet geloven in een stunt? Winnen tegen Antwerpen en we kunnen deze speeldag fantastisc­he zaken doen.” (gf)

Kasmi en Atssouli keren terug uit schorsing. Chiaravall­e (enkel) is zeer twijfelach­tig.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium