Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik hoop snel mee te draaien”

-

Vorig seizoen startte Jef Wachters uitstekend met een vierde plaats in Rijkevorse­l. Het werd de voorbode van een puik seizoen als laatstejaa­rsnieuweli­ng waarin hij meer dan zijn doelen realiseerd­e.

“Ik begon toen met de ambitie om minstens één zege te pakken en aantal toptienpla­atsen te versieren”, vertelt de renner uit Aartselaar. “Het werd veel meer dan dat. Ik eindigde zeker vijftien keer bij de eerste tien, pakte in Kalfort en Kontich twee overwinnin­gen en werd ook tweede in de Keizer der Nieuweling­en in Tielt. Het werd een grand cru jaar. Die vierde plaats in mijn eerste wedstrijd in Rijkevorse­l was een goed voorteken. Het had misschien zelfs nog beter gekund. Met een kopgroepje van zes, waarbij vijf Nederlande­rs, hadden we ons afgescheid­en van de rest. Ik gaf alles om voorop te blijven omdat ik er geen weet van had hoeveel voorsprong we hadden. Dat was een misrekenin­g, want uiteindeli­jk bleken we ruim twee minuten voorsprong te hebben. Ik bekocht mijn inspanning­en in de spurt en werd pas vierde.”

Dit jaar rijdt de renner van Steeds Vooraan Kontich bij de juniores. “Daar zie ik zeker niet tegen op. Anderen verliezen van hun mogelijkhe­den naar het einde toe, maar ik niet. Ik hoop dus snel mee de koers te kunnen maken. Normaal had ik zaterdag opnieuw in Rijkevorse­l gestart, maar met de ploeg trekken we vijf dagen op stage naar het WestVlaams­e Woumen. Zondag rij ik in Vlamerting­e. Ik hoop ook daar een goeie start te kennen.”

Zaterdag 25 februari in Rijkevorse­l. Nieuweling­en: start om 13.15u, afstand 52 km (10 x 5,2 km). Juniores: start om 15u, afstand 78 km (15 x 5,2 km).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium