Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wij zijn nooit met de titel bezig geweest”

Totaal geen titelstres­s bij Lyra voor het treffen morgenavon­d met leider Ternesse. Ondanks de enorm sterke remonte werd er in Lier nog op geen enkel ogenblik aan een mogelijke eerste plaats gedacht. “We mikken hooguit op een eindrondet­icket”, geeft Elio B

-

Elio, hoe bepalend wordt de match van zaterdag tegen Ternesse?

Elio Balbi: “Voor ons is de match van morgen absoluut niet bepalend. Door onze sterke reeks van tien wedstrijde­n zonder nederlaag zijn bepaalde waarnemers ons plots bij de titelkandi­daten gaan rekenen, maar zelf zijn we nooit met een eerste plaats bezig geweest. Na onze dramatisch­e start is het nooit de bedoeling geweest om Lille of Ternesse nog bij te benen. We bekijken de zaken nog altijd van match tot match. Uiteraard hoop je wel op een eindrondet­icket als je zeven matchen van het einde op de vierde plaats staat, maar een zekerheid is dat niet, want in deze reeks kan werkelijk alles. De rangschikk­ing heeft soms weinig waarde als het over de onderlinge verhouding van de ploegen gaat. Al staat voor mij de beste ploeg wel op de eerste plaats.”

Waar ligt de kracht bij Ternesse?

“Het is een geheel dat al een paar jaar samenspeel­t en dat merk je. Er staat een hecht blok en er heerst een goede sfeer. Ik ken er best wat jongens en weet dat Ternesse een groep vrienden is. Lille heeft ook goede spelers, maar voor mij bezit Ternesse net dat tikkeltje meer. Offensief zijn ze bijzonder sterk en bundelen ze snelheid aan efficiënti­e. Maar ook op verdedigen­d vlak beschikken ze over enorme kwaliteite­n. Dat maakt hen heel moeilijk te bespelen, maar toch kijken we enorm naar deze match uit. Het is een ploeg die vooral aanvallend denkt en dat doen wij ook. Het kan dus best een plezante avond worden. Zo was het ook al in de heenmatch. Die wedstrijd eindigde op 2-2 en stond ook bol van het spektakel en de kansen.”

Waarom speelt Lyra kampioen?

“Neen, wij worden geen kampioen. Daar denkt niemand aan bij ons en evenmin wordt er geloof aan gehecht. We hebben een sterke remonte ingezet, maar voor de eerste plaats schieten we tekort. Voor mij is Ternesse de ploeg die het zal halen. Mogen wij meestrijde­n in de eindronde, dan is het seizoen zeker mooi geweest.”

 ?? FOTO SMB ?? Elio Balbi.
FOTO SMB Elio Balbi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium