Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een punt op Lyra zou eigenlijk niet slecht zijn”

Eerst Lyra, dan Herentals. Ternesse kan de komende twee weken een reuzenstap richting titel zetten. Dat beseft ook aanvoerder Olivier Somers.

-

Olivier, hoe bepalend wordt de match van zaterdag in Lyra?

Olivier Somers: “Die match wordt belangrijk, al mogen we ze ook niet gaan overschatt­en. De weg is ook na zaterdag nog altijd erg lang. En zelfs als we verliezen in Lyra, blijven we nog altijd op kop. Maar uiteraard zetten we een grote stap voorwaarts als we de komende twee matchen tot een goed einde brengen. De verplaatsi­ng naar Lyra wordt in elk geval een heel lastige. Lyra gaat altijd voor de zege. Zeker nadat het vorige week onderuitgi­ng op het veld van Rapid Leest. Voor ons zou een punt op zich niet slecht zijn. We mogen ook niet vergeten dat we het de laatste weken vaak lastig hadden op verplaatsi­ng (Ternesse verloor in Antonia en De Kempen, red.). Deels kwam dat door het veld, deels door de scheidsrec­hter, deels door de weersomsta­ndigheden. We moeten nog zes keer winnen om kampioen te spelen. Lukt het in Lyra al een eerste keer, zou dat schitteren­d zijn. Lukt dat niet, is er nog geen man overboord.”

Waar ligt de kracht bij Lyra?

“Het is een van de beste ploegen uit de reeks. Voetballen­d en fysiek heel sterk. Ik herinner me nog de heenmatch, waar het tempo erg hoog lag. We namen elk een helft voor onze rekening. Hun coach (Tom Schipper,

red.) legt er stevig de pees op, ze staan er echt wel. Wij moeten daar onze voetballen­de kracht tegenoverz­etten en dan moeten we van niemand bang zijn.”

Waarom speelt Ternesse kampioen?

“We hebben een erg goeie groep, die steeds beter samenhangt. De ene raapt de steken op die een ander laat vallen. Voetballen­d zijn we allicht de beste ploeg uit de reeks en bovendien scoren we ook heel makkelijk. Het gevaar komt bij ons van alle kanten. Als we dat voetbal en de juiste mentalitei­t nog zeven wedstrijde­n lang kunnen brengen, dan zal Ternesse verdiend kampioen spelen. Het is anders dan vorig seizoen, toen we de kopjes nog lieten hangen na een tegendoelp­unt. Dat is niet meer het geval. Bovendien hebben we de ervaring om het in deze laatste rechte lijn tot een goed einde te brengen. Je ziet dat heel wat jongens op nationaal niveau hebben gespeeld, dat speelt mee. Nee, onze ambitie is simpel: we willen weer in die nationale reeksen aan de slag.”

 ?? FOTO SMB ?? Olivier Somers.
FOTO SMB Olivier Somers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium